Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bokhandel och blomsterhandel till salu på Sveg

/
  • Caj Källman planerar för att sälja eller stänga foto- och bokhandeln i Sveg.
  • – Vi är oerhört tacksamma och stolta över all positiv feedback vi får i vårt arbete. Att butiken blivit så uppskattad gör oss väldigt glada men det har blivit dags att gå vidare, säger Caj Källmalm. Till sommaren ska han fotografera, efter det vet han inte vad han ska göra.
  • Efter påsk stänger Svegs foto och fritid om inte någon tar över butiken.

Svegs foto och fritid har under de sju år affären har funnits blivit en institution i Sveg. Nu är butiken till salu och slår igen dörrarna för gott – i denna regi – någon gång efter påsk.

Annons

Svegs foto och fritid är en välbesökt institution och en social yta mitt i Sveg. Många kommer in för att köpa tidningar, frimärken, batterier, kartor, presenter och färgpatroner till skrivare, andra för att prata och kela med bokhandelskatten Kakan.

– Många vill ha hjälp med fototjänster som restaurering av gamla bilder, säger Caj Källmalm, som äger och driver bokhandeln tillsammans med brodern Daniel.

Caj Källmalm lovar att alla inlämnade och pågående arbeten kommer att slutföras.

Bröderna har också arrangerat boksläpp, högläsning, fotokurser, test av nya tv-spel och sällskapsspel i affären och ordnat en rockkonsert på torget i Sveg.

För maximalt en halv miljoner kronor säljer nu bröderna Källmalm den kombinerade fotoaffären och bokhandeln. Då ingår lagret. Varje dag sänks priset eftersom lagret minskar.

– Omsättningen har ökat hela tiden sedan vi startade. I fjol gjorde vi en vinst på 170 000 kronor, det är väldigt bra i branschen, säger Caj Källmalm.

Det har funnits flera spekulanter men inget köpekontrakt har ännu undertecknats.

– Främsta anledningen till försäljningen är att jag är slutkörd. Min energi är slut, säger Caj Källmalm, som är den av bröderna som dagligen jobbar i butiken. Han kommer att bo kvar i Sveg tills vidare medan Daniel Källmalm jobbar kvar i Östersund.

Arne Duberg, som är ordförande för Svegs företags- och utvecklingsförening, SFU, tycker att det är sorgligt och tråkigt att två butiker kan komma att stänga om det inte finns de som är intresserade att ta över.

– Jag hoppas verkligen att det kommer köpare så att vi inte tappar fler näringar. Det börjar bli en positiv utveckling i Sveg nu när nya bostäder byggs och fler kan flytt hit, säger Arne Duberg.

Även Hagströms blomsterhandel och Hagströms begravningsbyrå i Sveg är till salu. De drivs idag av Kerstin Höglund, som har drivit blomsterhandeln i egen regi i snart 40 år.

Läs mer: Bokhandlarbröder ger ut fotobok om Härjedalen.

Annons