Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand på HVB-hem i Sveg - först efter påsk kan de boende flytta tillbaka

På måndagskvällen bröt en brand ut i köket på ett HVB-hem för ensamkommande flyktingungdomar i Sveg. Ingen kom till skada men huset måste evakueras.
– Det blir först efter påsk de kan flytta tillbaka, säger Helena Bredesen, avdelningschef för ensamkommande på kommunen.

Annons

.

Köket är mer eller mindre utbränt efter branden och måste totalrenoveras.

Elden tog sig i köksfläkten på måndagskvällen

– Jag har inga exakta uppgifter om hur branden startade. Om det var torrkokning eller olja som tog eld, det vet jag inte, säger Helena Bredesen, avdelningschef för verksamheten med ensamkommande barn och ungdomar på Härjedalens kommun.

Räddningstjänsten fick larmet vid sextiden och var på plats bara några minuter därefter.

– Annars hade det kunnat gå riktigt illa, sa Emil Jonasson, räddningsledare på plats.

Elden släcktes med pulver och vatten. Alla sju ungdomar som bor i huset samt personal tog sig snabbt ut och ingen kom till skada. Men huset måste saneras efter branden och de som bodde där fick söka nytt husrum för natten.

– Vi har placerat ungdomarna på lediga platser som vi har i verksamheten. Alla har fått plats nu och de mår bra allihopa, ingen har tagit någon skada, mer än att någon fick en brännblåsa på ett finger, säger Helena Bredesen.

När kan de flytta tillbaka?

– Nu i veckan är en saneringsfirma på plats. Sedan ska köket byggas upp igen. Det blir först efter påsk som de kan bo där igen.

Räddningstjänsten i Sveg var snabbt på plats vid fastigheten.