Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brist på boende till Draghunds VM

Draghunds VM i mars 2018 närmar sig. Boende behövs till tävlande och besökare.

Annons

Draghunds VM 2018 har börjat att synas i Sveg. Nya infartsskyltar har monterats upp i slutet av förra veckan för att marknadsföra Svegs första VM. Nu läggs nästa växel i för vinters stora evenemang. Det har varit stor aktivitet vid skidstadion och de som åkt förbi har inte undgått att se att det är någonting på gång där.

– En stor parkering på 7000 kvadratmeter görs i ordning för att kunna ta emot de tävlande och deras fordon i anslutning till skidstadion. Detta görs i samband med Svegs IK:s skidskytteprojekt som också pågår samtidigt, säger Niklas Andersson projektledare för Draghunds VM 2018.

Privata boenden behövs till VM

Niklas berättar att det totalt beräknas komma runt 250 tävlande, plus deras 1500 hundar till VM, samt personer omkring varje tävlande. Till detta kommer ett 100-tal funktionärer och sponsorer. De flesta kommer på tisdag eller onsdag till Sveg. Den största utmaningen för VM projektet just nu är boende i Sveg för de tävlande och de som reser hit för tävlingen.

– Det är brist på boende och vi vädjar därför till alla Svegsbor och de som bor kring Sveg att anmäla om de kan erbjuda boende till de tävlande och publik. Vi har tillsammans med Destination Sveg utformat en tjänst där alla kan anmäla på www.visitsveg.se om de har boende att erbjuda under VM och arrangemang innan, säger han.

Engagemanget från företagarna, Destination Sveg och Härjedalens kommun vill Niklas Andersson betona är fantastisk. Detta stöd och tillsammans med det som nu händer kommer hela Sveg att få glädje av både under och efter VM 2018.

– Vår ambition med VM är att Sveg ska bli en framtida profesionell arena för Europas hundsport och att detta positiva engagmang ska gynna alla sporter och friluftsaktiviter i Sveg i framtiden, avslutar Niklas Andersson.

Niklas Andersson och Niklas Ohlson har sett till att alla som kommer till Sveg nu ser att det är ett VM i antågande till Sveg

Annons