Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buskörning, vandalism och inbrottsförsök på skidstadion

Under de senaste veckorna har Härjedalens kommun och Svegs IK haft problem med buskörning och förstörselse vid skidstadion i Ulvkälla. Ett inbrottsförsök har också gjorts och nu polisanmäler kommunen händelserna.

Annons

Under den tidiga hösten har det varit en massa ovälkommen trafik på skidstadion i Sveg. Flera personer har roat sig med att köra fyrhjuling, bland annat på den tre kilometer långa rullskidbanan.

– De förstår nog inte vilka risker det innebär. Några har dessutom kört i fel åkriktning, säger Linda Bergström, Härjedalens kommun.

Svegs skidstadion har utsatts för inbrottsförsök. Dessutom roar sig några med att köra fyrhjuling på rullskidbanan.

Enligt Bergström har en fyrhjulingsförare blivit igenkänd och konfronterats för sitt tilltag.

– Men det är ju flera som har varit där och kört. Förutom att det är risk för krockar så innbär det även en fara för rullskidåkarna då fyrhjulingarna drar upp grus på asfalten, förklarar Linda Bergström.

Fyrhjulingarna har även kört i naturen, bland annat längs det så kallade hundspåret. En myr strax ovanför skidstadion är helt sönderkörd.

– Det gör ju att vi får problem att lägga spåret där i vinter.

En myr ovanför stadion, längs hundspåret, har blivit totalt sönderkörd vilket kommer att försvåra vinterns spårdragning.

Ute längs spåren har även flera spårmarkeringar förstörts. Många av dessa är uppryckta, avbrutna och bortslängda. Ett tilltag som är riktigt onödigt, tycker Linda Bergström.

– Sen hade vi ett inbrottsförsök men det avbröts nog då larmet gick. Vaktbolaget var på plats ganska snabbt men då fanns inga personer där, säger Linda Bergström.

Ute i spårsystemet händer det också att bilar kör omkring. Många som varit ute och tränat har träffat på bärplockare som kört in på rullskidbanan med minibuss.

– Nu har vi stängt av alla möjliga infarter till rullskidbanan så det bilar hoppas jag vi slipper ha ute i spåret. Fyrhjulingarna går det däremot inte att stänga ute så lätt, säger Linda Bergström som vädjar till allmänheten om tips för att om möjligt kunna träffa de som buskör och tala dessa till rätta.

Annons