Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpolitiker kräver åtgärder för Svegs Hälsocentral

/
  • Elin Lemon kräver extraordinära åtgärder för Svegs hälsocentral.

Krafttag och extraordinära åtgärder är vad som krävs för att få ordning på Svegs Hälsocentral. Det säger nu Elin Lemon (C), regionråd i opposition i region Jämtland/Härjedalen.

Annons

Tidningen Härjedalen har i flera artiklar berättat om Svegs Hälsocentral och brister både för patienter och anställda. Nu senast om en läkare som skrivit brev till hälsocentralens ledning, och kritiserat ledningen och arbetsmiljön. Brevet var inte diariefört när tidningen frågade efter det, ett faktum som Elin Lemon kritiserar.

– Det är anmärkningsvärt att brevet inte diarieförts. All inkommen post ska diarieföras enligt offentlighetsprincipen. All post måste hanteras noggrant och på ett sätt så att misstankar om att man vill mörka kritik inte kan uppstå, säger hon i ett pressmeddelande.

Vid regionfullmäktige den 10 februari i Östersund diskuterades Svegs hälsocentral. KD-ledamoten Lars-Erik Olofsson, hävdade att gränsen för patientsäkerheten på hälsocentralen är nådd, men fick mothugg av socialdemokraten Bengt Bergqvist från Strömsund som menade att Lars-Erik Olofsson inte hade på fötterna och företrädde läkarkåren i sitt utspel.

Det uppgifter som en läkare lämnat i ett brev till hälsocentralens ledning bekräftar delvis det som Lars-Erik Olofsson sa, även läkaren utrycker att patientsäkerheten är hotad på grund av den dåliga arbetsmijön på hälsocentralen.

Läs mer: Sista fasta läkaren lämnar Svegs hälsocentral

– Det kan inte komma som en överraskning för den nya majoriteten, Socialdemokraterna och Moderaterna, att det finns allvarliga brister i verksamheten vid Svegs Hälsocentral. Det krävs krafttag och extraordinära åtgärder. Jag förutsätter att detta är en prioriterad fråga nu, säger Elin Lemon och lovar att återkommande upprepa sina frågor om Svegs HC till regionens politiska majoritet.

Läs mer: Svegs hälsocentral ses över efter klagomål och synpunkter

Annons