Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkusskola med Roman på sportlovet

/
  • Det var mycket glädje, spänning och koncentration när barnen i Sveg var med på Roman Kripatovs cirkusskola på sportlovet.
  • Roman Kripatov, cirkuslärare hjälper en flicka att hantera en diablo.
  • Alice Trygg provar draken samtidigt som en annan flicka balanserar på bollen.
  • Alice Trygg tyckte att det var roligt att prova olika saker på cirkusskolan. Här provar hon draken.
  • Roman Kripatov, cirkuslärare instruerar barnen hur man kastar och fångar käglor.

Barnen i Södra skolans gymnastiksal är förväntansfulla. Roman Kripatov, cirkuslärare sedan sexton år tillbaka, har ordnat cirkusskola för barn i Hede och Sveg på sportlovet.

Annons

Roman Kripatov, var tidigare cirkusartist. På sportlovet har han ordnat kostnadsfri cirkusskola för barn i åldrarna sex till tolv år. Det har varit stort intresse och fullt i alla grupper både i Hede och Sveg. Barnen har fått öva på balans, jonglering, spex, koncentration, motivation, akrobatik, följsamhet och koordination.

– Min specialitet är balans och jonglering, säger Roman och börjar jonglera. Först med tre bollar, sedan med fem. Barnen tittar storögda på när han trollar med bollar i hatt, snurrar tallrikar på pinnar, använder magiska pinnar och diablo eller snurrar med drakar. Han jonglerar med käglor, och instruerar barnen hur de skall kasta och fånga dem.

– Stäng handen när ni fångar käglan, säger Roman och kastar käglan till en liten pojke som stolt fångar den.

Det finns balansbrädor, bollar att stå på, cyklar att cykla på och man får öva att fånga ringar på armarna och runt huvudet. Det är fin energi i lokalen. Koncentration, allvar och glädje blandas med spänning.

– Mamma, är jag duktig? Frågar ett barn när hon cyklar förbi.

– Ja, du är jätteduktig ropar mamman.

Roman visar några mammor hur de skall hjälpa sina flickor att öva att stå på händer hemma, så att tekniken sitter som den skall.

– Det är viktigt att man fortsätter med cirkustraditionen, då det finns talanger bland barnen säger Roman Kripatov.

Annons