Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diger bok om Härjedalens fotbollshistoria

/
  • 650 sidor om Härjedalens fotbollshistoria, en intressant sammanställning för fotbollsintresserade härjedalingar.

Under våren kommer boken om Härjedalens och Södra Jämtlands fotbollshistoria att släppas. Bakom boken står Ingvar Haraldsson och Roland Kristoffersson vilka gjort ett digert arbete med att gå igenom gamla arkiv och tidningar för att sammanställa den 650 sidor tjocka luntan.

Annons

I boken om den lokala fotbollshistorien har författarna gjort ett gediget arbete och läsaren ges en överblick om alla klubbar som funnits i området samt en kort presentation om Härjedalens fotbollsförbund och Jämtland/Härjedalens fotbollsförbund. I presentationen om klubbarna finns några gamla bilder från dessas glansdagar samt ofta också en bild från hur deras dåvarande fotbollsplan ser ut nu.

– Vi träffades av en slump under vårvintern 2014 och det var vårt stora gemensamma intresse, fotboll, som sammanförde oss. Jag hade en idé om att inventera gamla fotbollsplaner för lag som tillhört Härjedalsfotbollen. Under tiden växte projektet och vi beslöt oss att göra en bok om Härjedalens fotbollshistoria genom alla tider, berättar Roland Kristoffersson.

I boken finns också en statistikdel med resultat och tabeller för åren 1926 till 2015. Utöver detta finns även landskapsmatcher, distriktsmästerskap och andra intressanta historiska företeelser. En uppräkning och presentation av profiler, ranking av lagen genom alla tider, klubbarnas all star-team och mycket annat smått och gott finns att grotta ner sig i.

– Boken är ett samtidsdokument var betydelse vi i nuläget inte kan inse eller överblicka men för var dag framöver kommer att tjäna som Härjedalens fotbollsbibel, säger fotbollsprofilen Sten-Olof "Lullen" Hoflin som själv har en plats i författarnas all star-team för sina insatser i Svegströjan och även Djurgårdens IFs blåränder.

Första boksläppet kommer 23 april i Sveg på biblioteket i Medborgarhuset. Därefter kommer författarna att finnas på en rad fotbollsarenor för att träffa publiken och presentera sin bok vilken då även finns att köpa.

Annons