Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatisk brand i Sveg - flera lägenheter hotades

Vid 11-tiden på onsdagen utbröt en lägenhetsbrand i Sveg. I lägenheten fanns en kvinna och hennes två barn vilka satte sig i säkerhet. När räddningstjänsten kom till platsen var branden fullt utvecklad.

Annons

Insatsledare Pärra Jönsson framför huset som brann i Sveg.

Inga personskador tillkom i samband med längehetsbranden i bostadsområdet Myrgränd i Sveg. Familjen som bodde i lägenheten tog sig ut och får beröm från räddningsledare Pärra Jönsson.

– Det var helt rätt av mamman att hon tog sina barn och satte sig i säkerhet. När vi kom till brandplatsen var lägenheten övertänd, berättar Jönsson.

Eftersom lägenheten är hopbyggd med flera andra lägheter kallade Jönsson in förstärkning från räddningstjänsten i Ytterhogdal.

– Totalt är vi nu 16 personer som jobbar med att släcka och att säkra så att branden inte sprider sig till fler lägenheter, säger Pärra Jönsson.

Vad som orsakade branden kan inte Jönsson svara på.

– I nuläget har vi inga uppgifter på vad som kan ha orsakat branden. Mamman hade upptäckt att det brann och tog då sina barn och sprang ut.

Vid 12-tiden kändes läget under kontroll för Pärra Jönsson och alla räddningsarbetare. Taket mot grannlägenheten var uppsågat så att inte elden skulle kunna sprida sig där.

– Sen har vi satt övertryck i grannlägenheten också, berättar Jönsson.

Annons