Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldsjäl från Ljusdal ny tränare för Svegs hockeyherrar

/
  • Jörgen Paalanen tar emot utmärkelsen årets eldsjäl i Hälsinglands hockeyförbunds hockeygala i juni 2014.

Jörgen Paalanen från Ljusdal tar över som tränare för Svegs A-lag i hockey, efter Håkan Nilsson som väljer att sluta.
– Det blir ingen lätt uppgift att ta över efter Håkan med det hockeykunnande han har, säger Jörgen Paalanen.

Annons

Själv har han sonen Filip Paalanen i laget som målvakt. Tidigare har han tränat Järvsös U15-lag, där flera Svegsgrabbar också spelade. Några av dem spelar nu i Svegs A-lag tillsammans med Filip.

– Så jag åker ju hit ändå och har hållit i träningarna ibland när Håkan har jobbat och så. Men första reaktionen när de frågade mig om jag ville bli tränare var "Har ni ingen annan", säger Jörgen Paalanen.

Så lång betänketid behövde han inte ändå.

– Det är duktiga grabbar i laget. Det gäller bara att få den negativa trenden att vända. Sedan är det ingen lätt uppgift att ta över efter Håkan och det stora hockeykunnande han har. Jag har ändå märkt att vi tänker rätt lika och det blir inga stora förändringar, det gäller att mala på och försöka få det till att bli roligt att spela hockey igen, säger Jörgen Paalanen.

Efter en fin inledning av säsongen med seger bland annat mot topplaget Älvdalen har Sveg haft en tyngre period mot slutet av året, med flera förluster och ligger nu på sjunde plats i tabellen. Dåvarande tränare Håkan Nilsson lämnade senaste matchen före juluppehållet mitt under andra perioden. TH har sökt honom för en kommentar utan resultat. Ordföranden för Svegsshockeyns A-lagssektion, Lennart Högström, säger att Håkan Nilssons beslut att hoppa av som tränare egentligen inte är så dramatiskt.

– Det är ingen hemlighet att han haft det jobbigt med hälsan och står och väntar på en höftledsoperation. Nu gick det helt enkelt inte längre. Han är den av oss som har det största hockeykunnandet och vi är jättetacksamma att han kunnat hänga med så här långt. Han ha byggt upp en helt ny stomme av unga spelare i laget, säger han.

– Och Jörgen Paalanen har funnits med länge runt laget, vi känner honom väl i föreningen och tror att han kommer att göra ett bra jobb.

Jörgen Paalanen blev förra året vald till årets eldsjäl i Järvsö under Hälsinglands hockeförbunds årliga gala.

– Jag har ju flera grabbar som spelar och har alltid varit engagerad, inte bara i själva matcherna utan i allt runt omkring. Nu tar vi den här säsongen i Sveg, målsättningen är att vinna fortsättningserien. Sedan får vi se vad som händer, säger han.

Annons