Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fest för auktionsälskare i Härjedalen i helgen

Två auktioner, samma dag, samma tid men med lite olika inriktning. Härjedalen bjöd upp till dans för den som ville ut och ropa in prylar i helgen.

Annons

Fulvädret till trots, många samlades i Älvrosremmen för att ropa in allsköns prylar.

I Älvrosremmen var det bohaget för en hel gård som auktionerades ut av Pelle Persson. I Sveg auktionerade firman AJ Industriservice ut saker, bland annat ett helt barackhus, som ägare Arne Jensson vill få bort för att göra plats för nya projekt. Här var det Göran Pålsson som höll i klubban.

– Den här ska jag absolut bjuda på, säger Lotta Eriksson som åkt från Remmet till Remmen för auktion. Föremålet? En kvittoburk full med gamla Konsumkvitton, som man lämnade in i efterhand för att ta del av rabatterna. Långt från dagens kundkort och sifferkoder.

– Det här är ju en del av vår historia, det är kult.

Lotta Eriksson vill ropa in gamla Konsumkvitton.

Och visst fanns det mycket historia i Älvrosremmen, som sig bör när ett helt bohag går under klubban. En gammal, fast som det såg ut, helt oanvänd vattenvärmare, porslinsfigurer, gamla hinkar, pallar, en släde - allt möjligt.

Första utslaget blev en mjölkruka för 30 kronor som gick till Lena Gloel från Lillhärdal. Hon var på hugget och ropade in en pall strax därefter.

– Det är bara rolig, jag behöver inget av det egentligen, säger hon innan uppmärksamheten åter riktas fram mot utroparen.

Lena Gloel ropade in första utslaget.

Roligt var det också för Kennet Gisselman i Ytterhogdal, som ropade in en pelarborr för 3000 kronor på AJ:s auktion i Sveg.

– Jag kom hit bara för den och jag fick den så det var ju bra, säger han.

En ny borr kostar runt 25000 kronor.

– Och de här är i princip outslitliga. Jag ska ha den på mitt åkeri.

Kennet och Leo Gisselman med Kennets nya pelarborrmaskin. Ett riktigt fynd.

I Sveg låg betoning på industri och verkstad. Bord, stolar, en svets, värmefläktar, en traktor - där blev det lite spännande. Utropspriset på 5000 blev strax ett slutbud på 41000 kronor som Göran Pålsson klubbade fast. Billigt ändå för en i stort sett ny maskin.

Hör jag 35000? Buden på en i stort sett ny traktor drog snabbt iväg. Göran Pålsson håller koll.

Största fyndet ändå gjorde kanske John "I Herrö" Vesterström som tog hem ett helt barackhus på närmare 40 kvadrat till det facila priset av 500 kronor. Nog för att kåkarna är billiga i Sveg men det är nog ändå något slags rekord när det gäller pris per kvadratmeter.

– Det ska ju plockas ner och fraktas bort så det blir nog dyrare än så, säger John Vesterström som ändå verkade rätt nöjd med inropet.

Ropade in ett helt hus som skymtar i bakgrunden.

Auktionssommaren är här i Härjedalen.

För Wilma Liljedahl och Madicken Wallin, som besökte Älvrosremmen, var det första auktionen någonsin.

Arne Jensen ville bli av med en massa saker för att göra plats för nya projekt och ordnade auktion på industriområdet i Sveg, en av två auktioner under lördagen.

Annons