Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fixade kontaktannons för att få ny "regionkompis"

/
  • Moderata oppositionsrådet Victor Ericsson och kommunens kommunalråd Gunilla Zetterström Bäcke flörtar nu vilt med andra regioner för att få nya

"Vi söker en eller flera regioner som gillar utveckling, kvalitet och sprudlande besöksnäring" - det är budskapet i en ny kontaktannons från kommunen - där Härjedalen söker ny "regionkompis".

Annons

De vanligen politiska motståndarna, oppositionsrådet och Moderaten Victor Ericsson och kommunalrådet och Socialdemokraten Gunilla Zetterström Bäcke står enade bakom en kontaktannons, som hittills mest fått spridning i sociala medier.

Bakgrunden är att Härjedalens politiker enhälligt beslutat att arbeta för att tillhöra en region söderut, istället för Region Norr i den kommande nya regionindelningen.

"Vi har planer på att växa, så om ni gillar tillväxt är vi nog menade för varandra", sägs det i kontaktannonsen, där Härjedalen lyfts fram i synnerligen positiva ordalag, "god ekonomi", "magnifikt kultur- och föreningsliv" och "hög andel företagare".

– Det var väl egentligen Victor som kom med idén men jag är inte sen att hänga på, säger kommunalrådet Gunilla Zetterström Bäcke.

Men kommer ni att sätta in annonsen någonstans?

– Vi får se, i första hand ska den ut på kommunens hemsida, säger Victor Ericsson.

Annons