Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fixar fyrverkeri på Valborg i Sveg

/
  • Roger Mattsson fixar fyrverkerier på Valborg i Sveg. Här med sambon Annica Tullnérs som också jobbar i företaget.

Himlen exploderar över Valborgsfirandet i Sveg. 22:00 drar fyrverkeriet igång vid majbrasan och det är Roger Matsson, företagare i Sveg som fixat det.
– För mig är det tradition med fyrverkeri på Valborg, säger han.

Annons

In det sista var det oklart om det skulle blir något Valborgsfirande i Sveg. Ingen var villig att ta på sig arrangemanget. Men i veckan blev det klart att en brasa tänds vid halvnio på lördagskvällen bakom Medborgarhuset.

Läs mer: Kran-Hasse räddar majbrasan i Sveg

– När jag hörde det tänkte jag att vi måste få till ett fyrverkeri också. Så jag ringde min försäljare på Hammargrens (försäljare av fyrverkerier) och snackade med honom. Nu tar vi hälften var. Det blir kanske inte så stort som det varit tidigare år men nu blir det fyrverkeri iallafall, säger Roger Mattsson som driver butiken RMA Service i Sveg.

Själv tycker han att det är en tradition som hör ihop med Valborgsmässofirandet.

Många hundägare är ju av en annan åsikt, vad säger du till dem?

– Vi har egna hundar och det går bra. De får ju ha sin åsikt så har jag min. Men jag tycker att det hör till, när man firar Valborg med majbrasa och allt. Nu blir det fyrverkeri vid ett tillfälle så att alla vet när det är. I övrigt har vi inte sålt speciellt mycket, inte alls som inför nyår, säger Roger Mattsson.

Han hoppas att det kan bli en fortsättning på Valborg nästa år, med fler sponsorer som hjälper till. Då kanske med ett tyst fyrverkeri?

– Smällare är ju helt borta, och sortimentet av knallfria raketer växer hela tiden. Efterfrågan ökar och vi kommer att sälja mer av dem i framtiden, säger Roger Mattsson.

Fyrverkeriet drar igång 22:00 på lördagskvällen.

Läs mer: Eldsjälar fixade majbrasan 2015

Läs mer: Fyrverkeriet gick upp i rök 2015, Lions drog sig ur arrangemanget

Annons