Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbud mot fyrverkeri och smällare

En enig kommunfullmäktigeförsamling beslutade under måndagen att det ska råda förbud att skjuta fyrverkerier och smällare. Beslutet togs efter ett medborgarförslag från Bodil Åslund Röst.

Annons

Medborgarförslaget lämnades in i oktober 2015 och efter beredning i miljö- och byggnämnden låg ett förslag om förbud mot smällare och fyrverkerier vilket gehör i kommunstyrelsen och nu även av ett enigt kommunfullmäktige.

– Smällare och fyrverkerier fyller ingen funktion. Förutom en negativ miljöpåverkan så skräms hundar, katter och andra djur. Även vilda djur påverkas negativt, påpekade Bodil Åslund Röst som tog tillfället i akt att berätta om sin ståndpunkt inför politikerkåren i fullmäktige.

Åslund Röst fick totalt gehör och ett enigt fullmäktige beslutade att Härjedalens kommun ska ändra de lokala ordningsföreskrifterna och införa ett totalförbud för privatpersoner att avfyra fyrverkerier.

Läs även: Osäkert med beslut om fyrverkeriförbud

Ladda ner TH:s app här, till Iphone eller till Android!

Länk till TH:s iPhone- app: https://goo.gl/jc6vAs

Länk till TH:s Android app: https://goo.gl/cAVH9p

De lokala ordningsföreskrifterna i Härjedalen ska ändras så att det blir totalförbud för privatpersoner att avfyra fyrverkerier.

Annons