Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Jonasson får ungdomsledarstipendium

Fredrik Jonasson i Sveg får Länsförsäkringars ungdomsledarstipendium på 10 000 kr för sitt stora engagemang inom ungdomsidrotten. Han belönas för sin hängivenhet som ledare och för de genuina och värdefulla kunskaper han har med sig i bagaget.

Annons

– Det är kul att bli uppmärksammad och uppskattad och hedrande att bli nominerad och sedan utvald. Det här är verkligen skoj och det är bra att få ett kvitto på att det är något bra, säger Fredrik Jonasson.

Fredrik Jonasson tar emot Länförsäkringars ungdomsledarstipendium. Juryn anser att han är en sann förebild för barn och ungdomar och en hängiven ledare med genuina och värdefulla kunskaper i bagaget.

I torsdags tog han emot Länsförsäkringars ungdomsledarstipendium på 10 000 kronor under en allsångskonsert i Sveg.

Fredrik Jonasson lägger ner minst femhundra timmar per år som ungdomsledare och understryker att han inte är ensam om det. Sveg har nio fotbollslag och sex hockeylag.

– Fotboll är inte bara fotboll utan även en mötesplats. Ungdomarna lära känna varandra utanför skolan och får nya kompisar från andra byar.

Vad ska du göra för stipendiepengarna?

– Förhoppningsvis kanske det blir en resa framöver.

Fredrik Jonasson är sedan många år fotbollsungdomsledare i Svegs IK. Han har spelat fotboll i många år, är utbildad fotbollsdomare och ledamot i fotbollssektionen i Svegs IK.

– Det känns roligt att kunna uppmärksamma en så erfaren och engagerad person, säger Kent Karlstrand, vd för Länsförsäkringar Jämtland.

Juryns motivering lyder: Fredrik är en hängiven ledare inom ungdomsfotbollen och han har genuina och värdefulla kunskaper med sig i bagaget. Han vurmar för föreningslivets viktiga roll i samhället, en mötesplats som gör att människor kan mötas och umgås oavsett ursprung. En integrerande roll i samhället som är särskilt viktigt i dagens värld. Han är en sann förebild för barn och ungdomar i Härjedalen. Fredrik står bakom många samarbeten och samverkan mellan byar i Härjedalen, och han kommer ofta med nya idéer.

Länsförsäkringars ungdomsledarstipendium

Ungdomsledarstipendiet har delats ut av Länsförsäkringar sedan 1974. Det delas ut i Härjedalen vart tredje år. Juryn består av representanter från JH Idrottsförbund, Länskulturen, Länsförsäkringar Jämtlands fullmäktige och Länsförsäkringar Jämtland.

Annons