Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godtroget och amatörmässigt, anser Billy Anklew

/
  • Billy Anklew tycker att det är godtroget och amatörmässigt av kommunledningen att ge ett löfte om att medfinansiera projektet Vindkluster Härjedalen

Fullmäktigeledamoten Billy Anklew ställer sig väldigt frågande till kommunens intyg om att medfinansiera projektet Vindkluster Härjedalen. Det är godtroget och amatörmässigt, summerar han.

Annons

– Nu när Vindkraftscentrum i Hammerdal lägger ned sin verksamhet för att pengarna är slut, då är det dags att ge sig på dem som är lättast att lura, de som verkar sakna all kunskap om att vindkraftsbranschen är på väg att totalhaverera. Nu är det dags för en offensiv i Härjedalens kommun, med kommunens skattebetalares pengar, säger Billy Anklew som även frågar sig vilket mandat kommunalrådet och kommunchefen har att garantera en medfinansiering utan att ett politiskt beslut tagits innan.

Anklew tycker att det borde finnas is i magen från kommunens sida, särskilt då det inte är några tillstånd klara i de fall som nämns i projektplanen.

– Tillstånden är överklagade och det lär dröja länge än till de kanske kan vinna laga kraft. Hur tänker kommunalrådet och kommunchefen i Härjedalens kommun, frågar sig Anklew som anser att projektet enligt beskrivningen är vinklat för att stötta vindkraftbolagen då det står i uppdraget att Vindkluster Härjedalen syftar till att skapa acceptans för vindkraftutbyggnaden. Lokal acceptans ska uppnås genom god samverkan mellan vindkraftsbolag, organisationer, föreningar, kommun och lokalbefolkning.

– Får man använda skattemedel till att lura på kommuninvånarna starkt vinklade budskap. Går det att få till vad som helst, bara man viftar med flumprojekt om arbetstillfällen, hur tokiga de än kan vara. Man tar sig för pannan över denna godtrogenhet och amatörmässighet i kommunens ledarskikt, dundrar Billy Anklew.

Annons