Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guld till Linda Bergström i draghund-SM

/
  • Linda Bergström tillsammans med guldhundarna Steira och Leo.
  • Linda Bergström, Steira och Leo hade en jämn och hög fart i spåret vilket räckte till SM-guld.
  • Linda Bergström tillsammans med guldhundarna Steira och Leo.

Linda Bergström, Sveg, tog sitt första individuella SM-guld i helgen under draghundtävlingarna i Kiruna. Guldet tog Linda i lång lina på distansen 20 kilometer. Linda tävlar för Falu DHK.

Annons

– Det var riktigt roligt att få ta guld. Jag kände att chansen fanns under loppet för hundarna gjorde ett fantastiskt lopp, berättar Linda Bergström som tävlade med sin egen tik, Steira, samt en inlånad hane, Leo.

– De kompletterade varandra riktigt bra. Leo var väldigt stark och det gjorde att vi kunde hålla hög fart även uppför. Sen är Steira väldigt stabil och helt oberörd över vad som händer runt omkring spåret. Exempelvis så var det många ekipage som hade stora problem vid varvningarna, då ville deras hundar stanna för de trodde att de nått mål, Steira hon bara springer och då hängde Leo på.

Annars började det lite illa. Linda Bergström och hennes hundar bommade starten med en dryg minut.

– Jag hade bara koll på de två nummer som startade innan mig men det visade sig att de missat sin starttid. Jag lärde mig ju något där, säger Linda som fick lite extra tändvätska.

Varmt och soligt väder gjorde även att det taktiska kunnandet sattes på prov. Linda åkte smart och hennes hundar orkade hela sträckan.

För Linda var det här första tävlingen den här säsongen. Steira har varit skadad och det är nu först de kommit i gång på allvar.

– Men Steira var riktigt duktig under barmarkssäsongen då det körs draghund med cykel. Mikael Henriksson från Sundsvall lånade henne och det blev en världscupseger i Härnösand, SM-brons i Nybro och en fjärdeplats på VM i Kanada.

Annons