Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir nytt kommunalråd - om fullmäktige säger ja

Thomas Wiklund, moderat ordförande i Miljö- och byggnämnden, föreslås bli nytt kommunalråd efter Victor Ericsson som lämnat alla sina politiska uppdrag i Härjedalens kommun.
– Allianspartierna har enats om att föreslå mig, säger han själv.

Annons

Thomas Wiklund (M).

Det var vid ett möte med Allianspartierna i Härjedalen på torsdagen som företrädarna för de olika partierna kom fram till att föreslå Thomas Wiklund som nytt kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen. Förra moderata kommunalrådet Victor Ericsson har ju som bekant lämnat alla sina partipolitiska uppdrag i Härjedalen.

Thomas Wiklund blir kommunalråd tillsammans med sittande Anders Häggkvist, Centerpartiet. Hur de ska fördela arbetsbördan sig sinsemellan beslutas av dem själva.

– Den 12 juni beslutar fullmäktige om vem som blir kommunalråd efter Victor Ericsson. Det här är förslaget från Allianspartierna, säger Thomas Wiklund.

Allianspartierna har majoritet i kommunstyrelsen men ingen egen majoritet i fullmäktige.

Har ni förankrat det här förslaget hos övriga partier?

– Nej, det här är bara inom Alliansen. Vi har inte pratat med några andra partier än.

Hur ska du göra med posten som ordförande i Miljö- och byggnämnden om du blir vald?

– Min företrädare, L G Nordlander (S), var både ordförande där samt vice ordförande i kommunstyrelsen. Kunde han kombinera det så ska väl jag också klara av det, säger Thomas Wiklund.

Thomas Wiklund kom till Sveg 1978 och har blivit kvar i Härjedalen sedan dess. Innan pensionen jobbade han som skogvaktare på Stora Enso. När han slutade jobba gick han med i Moderaterna och 2014 blev han ordförande för partiet i Härjedalen.

Efter att L G Nordlander lämnat posten som ordförande i Miljö- och bygg klev Thomas Wiklund in där och nu kan det alltså bli även vice ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd.

Hur känns det?

– Jag vill vänta med att svara på alla sådana typer av frågor tills efter fullmäktige.

Allianspartierna kommer också att föreslå Hans Olof Törnberg (M) från Funäsdalen som ny ledamot i kommunstyrelsen.

LÄS OCKSÅ: Moderat ny ordförande i Miljö- och byggnämnden.

Annons