Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handelns dag i Sveg lockar gammal som ung

Den numera klassiska rulltårtan, fika och allsång, kanske för de lite äldre, och en hoppborg, kanske för de lite yngre, lockade ut flera Svegsbor till handelns dag på fredagen.

Annons

Hoppborgen modell större var väldigt populär bland de yngre.

– Det hela började egentligen i samband med Olsmässfirandet och dansen på lördagen före Olsmäss. Det var ju en hemvändarhelg, många kom redan på fredagen och det blev det att affärerna satsade lite extra, säger Ulf Sperring, optiker i centrala Sveg.

Nu är det Svegs företags- och utvecklingsföreningen som arrangerar dagen. Flera affärer har öppet till 22:00, sommarrean startar med kläduppvisning av de lokala klädbutikerna och många företagare har extraerbjudanden på sina varor och tjänster.

Det lite yngre gardet fyllde snabbt hoppborgen medans många av lite äldre snitt tog för sig av rulltårtan och lyssnade till allsång vid lunchtid i centrala Sveg.

Bandet bjöd på allsång runt lunch.

Hela dag hålls också loppis på torget, där bland annat Irma, 9 år, och Markel, 11 år, Fundin har samlat ihop barnkläder som de erbjöd förbipasserande att köpa.

– Pengarna får vi själva. Vi har tänkt att gå och käka pizza för det vi får ihop, berättar Markel.

Irma och Markel Fundin sålde sina kläder på loppisen på torget.

Sveg fick sitt eget

Edvin, 7 och Oskar, 3, Trygg prövade på ansiktsmålning.
Inga-Lisa Larsson och Marianne Stener fixade så att folk fick rulltårta, ett populärt och traditionellt inslag på handelns dag.

Ett av många extraerbjudanden från affärer och företag i Sveg denna dag.

Annons