Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

► Hans Lindeberg: TH passerar en ny milstolpe – Plus är vår allra bästa lokala journalistik

TH har en lång historia av att driva på utvecklingen av lokal journalistik digitalt, skriver TH:s chefredaktör Hans Lindeberg om veckans introduktion av Plus.

Annons

Det finns mycket som är Plus!

Skönare bäddmadrasser går att köpa i kategorin plus, framgångsrika klädbutiker nischar in sig plus-storlekar och TV-programmet Plus hjälper lurade konsumenter att få rätt mot oseriösa säljare.

Iphone 7 Plus kom nyss ut som en elegant, smart mobiltelefon. För många blir ett plus ett tre när personkemin klickar till. Att ligga på plus på lönekontot är trevligt.

En kvällstidning satsar på "plus - när du vill veta mer."

För Tidningen Härjedalens läsare betyder plus vår allra bästa och unika lokala journalistik. Jag tror att många håller med oss.

Mycket skulle vara på minus i ett samhälle utan journalistik. Insyn i maktens korridorer till exempel. Den riskerar att bli obefintlig.

Tidningen Härjedalen passerat många milstolpar genom historien.

Den här veckan klev vi förbi en till. Vi startade Plus.

Minst hälften av allt innehåll på tidningenharjedalen.se eller i TH:s mobilapp blir plus-märkt, det vill säga exklusivt för prenumeranterna.

Vi har två ledord för vårt arbete:

Att varje dag försöka berätta om det som ligger nära dig som läsare och din vardag.

Men att också få dig att lyfta på ögonbrynen, fundera ett varv extra, kanske bli upprörd över något avslöjande. Vi kallar det att sätta agendan för den lokala samhällsdebatten.

Från och med nu kommer många nyheter, TH:s egna granskningar och analyser, webb-TV sändningar, de nära, personliga reportagen och mycket annat vara plus-märkta.

Utvecklingen av nätanvändandet har kommit till en punkt där det är möjligt att erbjuda digitala prenumerationer på unika lokala nyheter.

Betalningsviljan för olika medietjänster ökar. Musik, TV, film och sportkanaler är några exempel. Enligt medieutredningen är fler yngre än äldre beredda att betala för digitala nyheter.

Nyhetsflödet tenderar att bli mer svåröverskådligt. Tiden är inne när allt fler av oss mer medvetet väljer vilka nyhetskällor som vi tycker om och vill använda oss av.

Tidningskoncernen A-media, som består av många lokala tidningar i Norge, har visat att intresset för att prenumerera ökar när de erbjuder plus på sina sajter.

Vi vet att ni är många som genom åren byggt upp en stark relation med tidningenharjedalen.se.

En stark grund av betalande prenumeranter har varit det som garanterat en oberoende journalistik.

Med Plus hoppas vi nå fler och nya prenumeranter. För er som redan prenumererar, vare sig det är som läsare av papperstidningen, E-tidningen eller det gamla premium, kommer Plus dessutom nog som en efterlängtad nyhet.

Eftersom fler läsare finansierar TH:s innehåll. Och därmed bidrar till att garantera den lokala journalistiken.

Redan prenumerant - aktivera ditt konto här.

► Har du redan ett konto - logga in här

Annons