Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedalens idrottspris går till Tauno Haapamaa på Härjedalens simklubb

/
  • En förvånad Tauno Haapamaa tar emot beskedet att han, som huvudtränare för Härjedalens simklubb, får kommunens idrottspris på 10 000 kronor 2015.

Kommunens idrottspris 2015 går till Tauno Haapamaa som är huvudtränare för Härjedalens simklubb. Priset delades ut av Helena Larsson, ordförande i Nämnden för bildning, fritid och kultur på onsdagen.
– Det här var stort, säger Tauno Haapamaa

Annons

Motiveringen lyder "För att med ett stort hjärta och engagemang i Härjedalens Simklubb aktivt ha arbetat för att få föreningen att utvecklas och visat att om viljan finns så är ingenting omöjligt. Han har genom hårt arbete och en stor personlig insats skapat möjligheter för ungdomar att utöva idrott och ett resultat av detta är både fina prestationer med toppnoteringar i resultatlistor samt en aktiv som i höstas började sitt första år på simgymnasium."

– Det här är stort för mig. Jag förväntar mig aldrig någonting själv, allt jag gör det gör jag för barnen. Och i år har det gått fruktansvärt bra, säger Tauno Haapamaa.

Föreningens barn födda 06 har radat upp medaljer på de olika tävlingar de varit med i under året och föreningen har 39 barn inskrivna i träning och tävling.

– Vi ligger på topp i Norrland, säger simtränaren.

Priset är på 10 000 kronor och beslutet fattades i nämnden på onsdagen.

– Jag kommer att använda mycket av det till mina resor i simningen. Och så ska jag köpa ett tidtagarur till mig själv. Det kan jag kosta på mig nu, säger Tauno Haapamaa.

Årets idrottsstipendiat är Jesper Persson från Sveg som tävlar för Åsarna, för hans framgångar som skidåkare, skidskytt och löpare. "Jesper är en stor talang med fina framtidsutsikter som under 2015 tagit SM-guld i tre olika sporter (skidskytte, längdskidor och terränglöpning). Han är också ett gott föredöme både på och utanför idrottsarenorna." lyder motiveringen från Nämnden för bildning, fritid och kultur.

Stipendiet är på 5000 kronor.

Annons