Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helena Larsson blir ny rektor på Härjedalens gymnasium

Efter en turbulent tid med rektorer som bytts årligen flaggade även Jonas Albonius för sin avgång tidigare under våren. Nu har man hittat hans ersättare - Jonas Albonius chef.

Annons

Vänsterpartiets Helena Larsson tar över rollen som rektor på Härjedalens gymnasium med start första augusti. Hon kommer senast från rollen som ordförande i Nämnden för bildning fritid och kultur och har alltså varit chef för den roll hon nu själv kommer ta. Efter att kommunstyrelsen i Härjedalen avgick i juni, där hon satt med, kände hon att hon ville pröva något nytt.

Helena Larsson blir ny rektor för Härjedalens gymnasium

– Det ska bli jättekul! Efter turbulensen inom politiken på slutet kände jag att det kunde vara kul att göra något annat och sökte därför rollen som rektor eftersom den inte var tillsatt. Jag fick veta nu precis att jag fick det och det känns väldigt spännande, säger Helena Larsson.

Läs mer: Kommunstyrelsen i Härjedalen avgår

Detta innebär att Leif Nilsson (S) tar över som ordförande i Nämnden för bildning, fritid och kultur då Helena Larsson inte kan sitta kvar när hon nu blir rektor, sedan återstår att se hur det nya alliansstyret kommer förändra i nämnderna framöver.

Helena Larsson har tidigare varit lärare på Härjedalens gymnasium och kommer alltså med en bakgrund som både anställd från och chef för hennes nya roll.

– Jag tror det är bra att ha de här erfarenheterna. Det blir en rolig fortsättning att gå från en övergripande till en mer konkret roll och målet blir att få igång de satsningar som nu är på gång med fotboll och alpina inriktningar, liksom hotell och service som kommer till nästa år, säger Helena Larsson.

Annons