Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemvändarna överlägsna på juldagen

Traditionens makt är stor under julen. De flesta trodde att Svegs A-lag skulle bryta raden av förluster mot hemvändarna på juldagen men de tankarna kom rejält på skam. Hemvändarna vann med 8-4, ett rättvist resultat.

Annons

Sveg går som tåget i Dalatrean men frågan är vad det är värt efter juldagens hemvändarmatch. Laget blev avklätt av hemvändargänget som under Magnus Perssons coachning bjöd på en överkörning.

– Vi hade många starka spelare som inte kunde vara med och på förhand såg det tufft ut. Vi förberedde oss på att hålla tätt och kontra men den taktiken fick vi ändra snabbt, säger Magnus Persson som efter en jämn förstaperiod, 2-2, manade på sitt lag vilket gick ut och krossade A-laget i andra perioden.

Magnus Persson kunde ta det lugnt i andra perioden då han fick se sitt lag gå från 2-2 till 7-2.

– Faktiskt så tycker jag att domaren var väldigt snäll mot A-laget. De hade mängder av hakningar i skottsektorn som de kom undan med, annars hade det lätt blivit tvåsiffrigt, kommenterar Persson.

En rejäl laginsats gav hemvändarna segern men visst var det topparna Niklas Nilsson, Thimmy Hammargård och Markus Persson som anförde laget.

– Våra backar och målvakter var också stabila rakt igenom, där överglänste vi hemmalaget rejält, säger Persson.

För A-lagets del kanske hemvändarmatchen blev en väckarklocka inför det fortsatta seriespelet. A-laget började bra, trodde kanske att det skulle gå lika lätt som i seriespelet men sedan tog det tvärstopp.

– Det var ingen roligt match. Vi var väldigt laddade för att bryta hemvändarsviten men allt gick i baklås, kommenterar Niclas Schwartz som var mycket besviken över sin egen och över lagkamraternas insats.

Ett desto roligare faktum är att 450 personer kom till ishallen för att se de två Svegslagen göra upp om äran. Hoppet fanns om att traditionen skulle brytas för sedan 1996 har 21 matcher spelats, hemvändarna har nu vunnit 20 av dessa.

Sveg A - Hemvändarna 4-8 (2-2, 0-5, 2-1)

0-1 Kirre Strantzalis, 1-1 Lars Nilsson, 2-1 Simon Nilsson, 2-2 Jakob Danielsson, 2-3 Anton Hammargård, 2-4 Markus Persson, 2-5 Jonny Wåger, 2-6 Niklas Nilsson, 2-7 Niklas Nilsson, 2-8 Anton Forsström, 3-8 Lars Nilsson, 4-8 Alex Woxlin.

Markus Persson, Thimmy Hammargård och Niklas Nilsson hade stundtals lekstuga i den traditionella hemvändarmatchen.

Annons