Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historiken kring Ängersjö IF samlad

Yngve Eliasson har samlat historiken kring idrottsföreningen i den lilla byn Ängersjö. Föreningen bildades 1932 och det är ett gediget arbete som Eliasson lagt ner.

Annons

Ängersjö IF hade under några år ett av Härjedalens bästa fotbollslag, och här har funnits duktiga friidrottare och skidåkare. Hela historiken kring föreningen är nu samlad i bokform tack vare Yngve Eliasson som gjort ett gediget arbete.

– Det har varit intressant. Jag har gått igenom gamla tidningar, TH, ÖP och LT. Totalt är det kring 16 000 tidningar som jag gått igenom, ÖP och LT mest på microkort och Tidningen Härjedalen i pappersformat, berättar Yngve Eliasson som har jobbat med sammanställningen under fem år.

Resultatet är ett absolut läsvärt häfte på närmare 200 sidor, mycket består av fotbollsreferat men även andra klipp och bilder från Ängersjö IFs historia finns.

Bland annat kan man läsa om hur föreningen köpte en egen minibuss för att kunna genomföra de resor som krävdes för fotbollslaget. Ekonomin var ganska god då föreningen arrangerade Hunnilsjöpimpeln som vid något tillfälle lockade nästan 2 000 deltagare vilket förstås gav ett välkommet tillskott i kassan.

Utflyttningen slog dock hårt mot föreningen som avslutade sin fotbollsverksamhet i seriesystemet 1968. Sista säsongen gjordes i division fyra där laget då slutade sist. Att lägga ner fotbollslaget var extra tråkigt med tanke på att föreningen bara två år tidigare fått sin fina gräsplan på Hea färdig.

Yngve Eliasson har sammanställt Ängersjö IFs drygt 80 åriga historia.

Annons