Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeylördag i cancerkampens tecken - hoppas på ett bra bidrag

På lördag hoppas Jonas Westfält att Härjedalingarna söker sig till Svegs ishall för att titta på ishockey och för att därigenom ge ett bidrag till kampen mot cancer.
– Kan det komma 6-700 personer totalt så är jag mer än nöjd, säger initiativtagaren Westfält som har lyckats få 118 privata sponsorer samt en rad företagssponsorer att gå in med en krona per person som kommer till ishallen.

Annons

TH har tidigare berättat storyn kring Jonas Westfälts initiativ om en ishockeymatch till förmån för cancerforskningen. Nu på lördag är det allvar. Då inleds dagen med en match mellan det juniorlag Jonas tränade i slutet av 1990-talet och Svegs nuvarande veteraner, därefter spelar Svegs A-lag match i division tre.

Jonas i sängen på Onkologen dit han regelbundet åker för behandling mot cancer.

– Det ska bli roligt att samla laget igen. Vi spelade i dalaserien och det var en riktigt rolig tid, minns Jonas som har fått klartecken från de flesta av sina spelare.

Det var Jonas och Morgen Persson som tränade juniorerna och även Morgen kommer att finnas med vid hans sida i båset.

– Jag har förberett honom att han kan behövas på isen också, säger Jonas Westfält.

I övrigt kommer Stefan Strickert hem och står i mål. Strickert är relativt aktiv ännu och spelade så sent som förra säsongen veteran-VM i Vitryssland. Andra kända namn är bröderna Stranzalis vilka också blev duktiga hockeylirare.

Stefan Strickert kommer hem för välgörenhetsmatchen på lördag. Senast förra året representerade han det svenska veteranlandslaget under en turnering i Vitryssland, här tillsammans med Jonken Gustavsson.

– Men många i mitt lag har inte stått på skridskor de senaste 15 åren, jag hoppas dock att vi kan bjuda upp till en jämn match, säger Jonas som hoppas på att vara så pass pigg att han kan snöra på skridskorna och göra en liten sväng på isen.

– Kroppen håller ju inte för spel.

Ett ess i rockärmen bjuder också Jonas Westfält på. Gary Woolford, som spelade många år i Sveg kommer hem och förstärker hans lag.

P-A Bohlin som är manager för veteranlaget är lite mer förtegen om sin laguppställning. Om det beror på att den inte är klar, om det fattas folk eller finns väldigt många, allt mörkas.

Efter en stunds betänketid ger han ändå några givna namn med många år i Svegs IK tröjan.

– Magnus Proos, Ola Fabricius, Stefan Bergström, det är tre som är klara. Kanske kommer jag att spela själv också, vi tar ut laget efter sista träningen. Men jag har flera överraskningar att bjuda Jonas på, de ska få en tuff kamp, säger Bohlin med glimten i ögat.

Efter matchen mellan "juniorveteranerna" och veteranerna blir det seriematch, Svegs IK tar emot Hälsingegården och förhoppningen är att hemmalaget fortsätter sin segersvit.

Full fart runt Svegströjan i Svegs ishall på lördag.

Annons