Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höga hopp och stor dramatik när finalen i Björnberget Open kördes

/
  • Tuff kamp mellan Daniel Rönnung och Jocke Eriksson, båda från Njurunda MK
  • Tvåan i loppet, Linus Eriksson och Sebastian Persson som slutade trea.
  • Linus Eriksson, Daniel Rönnung och Sebastian Persson lyfter sina bucklor.
  • Tuff start där Daniel Rönnung var först in i kurvan.
  • After-ski med tillhörande grill fanns också på programmet.

En tät final där två Njurundaåkare kämpade om segern slutade med en dramatisk krasch.
– Det har det hade varit kul att få hålla fajten ända in i mål, säger segraren Daniel Rönnung från Njurunda MK.

Annons

Påskdagens stadioncross på Björnberget i Pro Open klassen kördes i barnbacken, där arrangörerna Svegs Alpina och Härjedalens automobilklubb (HAK) byggt en crossbana som bjöd på flera spektakulära hopp och lockade till tuffa fajter. Och visst blev det tufft i A-finalen, där Daniel Rönnung och Jocke Eriksson, båda från Njurunda MK, turades om att hålla ledningen under den första halvan av loppet.

Men på sjunde varvet tappade Jocke Eriksson kontrollen och flög av skotern, gjorde en volt i luften och blev liggande på marken.

Loppet avbröts och det tog en stund, men till slut kunde han resa sig till publikens applåder och linka av banan av egen kraft.

– Det blir nog att uppsöka sjukstugan, sa han en stund efter loppet.

Eftersom mer än halva loppet var kört så avbröts tävlingen och Daniel Rönnung, som låg först, utropades till vinnare.

– Jättekul att vinna men synd att vi var tvungna att bryta. Det hade varit kul att få hålla fajten ända in i mål, säger segraren som hade en bra dag på Björnberget. Han vann tre av fyra kvalheat på sin Arctic Cat och tyckte att banan var "svår, utslagsgivande och rolig".

Det är första gången som Svegs Alpina och HAK kör en stadioncross på Björnberget. Tidigare har det körts backtävling på platsen. Men nu ville föreningarna testa något nytt.

– Det blev ett lyckat arrangemang. Nu ska vi utvärdera och se om det kan bli någon fortsättning, säger Sebastian Hedin, tävlingsledare.

Tvåa i A-finalen blev Linus Eriksson, Lingheds SK och trea Sebastian Persson, Östersund SSK. Petter Lövgren från Tåsjö SSK slutade fyra.

Tolv ekipage kom till start. Härjedalsåkarna Patrik Eriksson från Lofsdalens Skoterklubb slutade tvåa i B-finalen, och Daniel Bergström från HAK kom trea där. Per-Mikael Wagenius från Team Walles körde A-finalen men tvingades bryta och fick ingen placering.

Annons