Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Industriföretag med drag byter boss

Arne Jensen, som drivit sitt företag AJ Industriservice i Härjedalen i 15 år, säljer nu verksamheten till platschefen Martin Samuelsson.
– Det är rätt läge att göra det nu och jag är övertygad om att det här är det bästa för företagets framtid, säger han.

Annons

Arne Jensen säljer verksamheten och inventarierna i sitt företag till den 35 år yngre platschefen Martin Samuelsson. Vid årskiftet går affären igenom.

Arne Jensen kom till Sveg och Härjedalen för drygt 30 år sedan, när torvfabriken skulle byggas. Han blev kvar och när företaget han jobbade för gick i konkurs köpte han verksamheten och inventarierna i Sveg. Nu har företaget växt, i dag är det 17 anställda plus inhyrd personal och årsomsättningen ligger på närmare 15 miljoner kronor.

Orderböckerna är fulltecknade flera år framöver, bland annat med installationen av nya pelletspressar i Härjeåns torvfabrik i Sveg.

– Vi är nästan överbokade och det blir mer och mer jobb, säger Arne Jensen, chef och ägare, 60 år gammal. Som nu alltså väljer att sälja verksamheten till sin platschef, Martin Samuelsson, 25 år.

– Jag har jobbat med det här så länge och byggt upp verksamheten och anställt ett antal ungdomar här i Härjedalen. Jag vill att jobben ska bli kvar här och tycker att det är ett sjysst läge nu att lämna över. Det går bra för företaget och det ger Martin en möjlighet att bygga vidare och skapa struktur och förhoppningsvis finns jobben kvar här om 30 år, säger Arne Jensen.

Martin Samuelsson började som sommarjobbare hos Arne när han själv gick gymnasiet. Sedan blev det något halvår som ställningsbyggare innan han kom tillbaka till företaget, där han nu jobbat i dryga fem år, de senaste åren som platschef och Arnes högra hand. Vid årskiftet tar han över verksamheten. AJ blir MS Industriservice.

– Jag trivs väldigt bra här och det är nu man ska göra en sådan här sak, medan man är ung och har kraft, säger Martin Samuelsson.

Hur ser du dig själv om säg 10 år?

– Då är jag kvar som chef här, vi har blivit större och har fler fasta jobb. Vi har service dygnet runt idag och det tror jag är helt rätt, det ska vifortsätta med.

Arne Jensen och Martin Samuelsson verkar ha en rätt samstämmig syn vad det gäller att driva företag.

– Vi är båda ganska serviceinriktade, inget jobb är omöjligt och tar vi på oss ett jobb ser vi alltid till att slutföra det på bästa sätt, säger Martin

– Martin är nog den mest seriösa människa jag träffat. Och jag känner mig väldigt säker på att det här kommer att fungera bra, säger Arne Jensen, som kommer att behålla sitt eget bolag och stötta Martin även efter att han sålt verksamheten och inventarierna till sin platschef.

Nu får Arne Jensen mer tid tillsammans med sina barn och barnbarn, det är en av anledningarna till att han väljer att trappa ner.

– Sedan har jag varit svårt sjuk i två omgånger de senaste sju åren. Min reaktion på det har varit att jobba mer för att förtränga, men det har såklart gett en tankeställare. Nu blir det lugnare.

Vad är ditt viktigaste råd till Martin, för att det ska fungera bra även i framtiden?

– Se till att personalen mår bra och har roligt på jobbet. Personalen är det viktigaste, säger Arne Jensen.

Annons