Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga Folksamfinaler i Sveg nästa säsong

/
  • Förhoppningarna om att riksfinalerna i Folksam Cup ska gå i Sveg har fallit.

Trots en sportslig succé och en förfrågan från skidförbundet så blir det inga Folksamfinaler i Sveg kommande säsong.
– Vi har inte räknat ihop ekonomin och kan därför inte ta på oss något innan dess, förklarar Jan Hill, styrelsemedlem i skidsektionen för Svegs IK.

Annons

Det står nu klart att Torsby kommer att bli arrangörsort för riksfinalerna av Folksam Cup kommande säsong. I finalerna tävlar landets bästa 15 och 16-åriga längdåkare för sina distrikt och den här vintern klev Sveg in och arrangerade efter att Spikbodarna tackat nej till sitt optionsår.

– Skidförbundet har frågat oss men vi har inte kunnat ge dem ett positivt svar ännu. Vi måste utvärdera och räkna ihop vår ekonomi för arrangemanget, säger Jan Hill.

– Vårt svar till förbundet var att vi inte uteslöt möjligheterna att stå som arrangör men vi kunde ändå inte göra en ansökan när vi inte utvärderat årets tävlingar, berättar Jan Hill som förstår att skidförbundet inte kunde vänta.

För att arrangera Folksam Cup krävs väldigt mycket av klubbens medlemmar i ideella insatser.

– Det krävs många funktionärer under tävlingsdagarna och det är väldigt mycket jobb innan. Dessutom finns det ju en kostnad i att garantera snötillgången med konstsnö. Vi vill ju gärna se att vi har ett ekonomiskt överskott i och med att det läggs ner så mycket arbete, säger Jan Hill.

Annons