Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Minnen från Sveg

Annons

Ju äldre man blir, desto oftare tänker man på sin barndom och uppväxt. Det stämmer i alla fall med mig som sitter här långt från Sveg och tänker tillbaka på Sveg på 1940-talet. Tänker också: Finns det någon kvar som minns det samma som jag gör?

Är det någon som minns hur det var att gå till skolan genom Kyrkoparken en kall vinterdag då det var så kallt att vi fick vara inne på rasterna? Som minns lukten av skola, av gymnastiksalen och garderoberna? Minns hur vi stod i baljor nere i "badrummet" i källaren och blev borstade av baderskan innan vi gick in i bastun?

Minns hur vi åkte på brickor eller satt i pappkartonger medan en annan gav oss fart neröver Tallbacken eller hur vi åkte skidor i Sörgårdsmon och då vi blev äldre upp till Sportsstugan? Hoppade från förbjudna, höga tak ner i stora snödrivor eller hur kallt det alltid var när vi gick till Julgransdansen på Folkan?

Är det någon som kommer ihåg hur det var att bada i Äggarforsen eller på Änget? Hur det var att plocka liljekonvaljer på Lillön eller lingon i Fläksberget?

Frågar och hälsar

Anna-Britt Berntson Wattne

Mandal, Norge.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons