Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Statsministern var i Sveg för att träffa medborgare - viktigare än specialmöte med kommunledningen

Härjedalens socialdemokrater svarar på en insändare med kritik mot att statsministern inte träffade den borgerliga kommunledningen, under sitt besök i Härjedalen.

Annons

Statsmininstern besökte Sveg för att träffa medborgare. Hade kommmunledningen velat ställa frågor till honom är det inte långt mellan Medborgarhuset och Folkets Hus, hävdar ledande socialdemokrater i Härjedalen.

Främsta syftet med statsminister Stefan Löfvens besök i Jämland och Härjedalen den 8/2, var att träffa medborgare.

Statsministern hade under dagen flertalet besök inplanerade. Ett där han besökte Saab i Lugnvik tillsammans med Östersunds kommunalråd, ett där han träffade delar avbesöks näringen i Bergs kommun tillsammans med Bergs kommunalråd.

I Härjedalens kommun hölls ett öppet möte där alla var inbjudna, oavsett partipolitisk tillhörighet. Insändarskribenten menar att statsministern borde ha besökt företrädare för den politiska majoriteten i Härjedalen. Här tycker vi socialdemokrater att det är viktigare att allmänheten får möjlighet att träffa statsministern och ställa sina frågor.

Hade den politiska majoreten velat träffa statsministern så är det knappt några hundra meter mellan folkets hus och kommunhuset. Insändarskribenten lyfter också frågor kring att det var skriftliga frågor under mötet. Mötesdeltagarna fick under mötet skriva frågor till statsministern som sedan lästes upp, en modell vi valde för att så många som möjligt skulle få möjlighet att få sin fråga besvarad.

Andra statsministerbesök som ägt rum i närtid var Fredrik Reinfeldts besök 2014. Han valde då att göra ett besök vid en skola och valde att inte träffa majoritetsföreträdare för kommunen eller nå ut till den bredare allmänheten.

Det här var ett besöksom var arrangerat av Socialdemokratiska partiet och tänkt att nå så många människor som möjligt.

Läs också: Insändare - nonchalant av statsministern

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons