Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesper enda härjedalingen i Folksam Cup på hemmaplan

/

Jesper Persson från Sveg är den enda härjedalingen på startlistan när Folksam Cup avgörs till helgen på skidstadion i Sveg.
– Lite roligt är det ju att få tävla på hemmaplan, säger 16-åringen som kör för Åsarna till vardags.

Annons

Folksam Cup är en distriktstävling och drygt 300 av landet bästa 15 och 16-åringar samlas i Sveg för att avgöra vilket distrikt som är det bästa i Sverige. I många år har Dalarna abonnerat på förstaplatsen men Jämtland/Härjedalen kryper närmare. Förra året blev det en andraplats när tävlingen, där Jesper Persson också var med, hölls i Östersund.

– Vi var väl ganska långt efter.

Hur går det i år?

– Vi vinner säkert. Nej jag har ingen aning. Men det blir säkert jämnt med Dalarna, säger Jesper Persson, enda härjedalingen i Jämtland/Härjedalens distriktlag som består av 16 skidåkare. Sedan flera år tävlar han för Åsarna, men Folksam-arrangören Svegs IK är moderklubben och spåren på skidstadion kan han som sin egen ficka.

Förra säsongen vann Jesper Persson i stort sett allt han ställde upp i. Skidsäsongen kröntes med två guld på ungdoms-SM i Filipstad, ett i distans och ett i stafett. Samt lagsilver i distans och brons i sprint. Årets säsong har varit lite tyngre, även om formen verkar vara på uppgång. Det visade han inte minst med seger i Svegsskidan för två veckor sedan.

– Jag antar att den är bra. Jag har inte åkt så mycket i år. Alla tävlingar hittills har mest varit som träning, jag har inte tagit det riktigt seriöst. Nu ska det bli kul att tävla med distriktet. Och så ligger tävlingen nära USM.

Är det målet för i år?

– Ja, det är det stora målet. Det är inte säkert att jag åker något mer i efter den tävlingen, säger Jesper Persson innan han sticker iväg på ett av de sista intervallpassen inför helgens tävling.

Annons