Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jessica slog grabbarna i Superfinal

/
  • Jessica Persson i bilen hon ska tävla i nästa helg i Ljusdal.

En andraplats i damfinalen gav Jessica Persson från Hede en guldbiljett till NKG-Masters i Karlstad i höst. Som lök på laxen slog hon till i Superfinalen och krossade det manliga motståndet.
– Först såg jag det som en kul grej, men när jag tog starten väcktes tävlingsinstinkten, säger hon.

Annons

Helgens Folkrace på Motorstadion i Östersund gav flera fina resultat till Härjedalen och Hede MK. Bäst gick det för Jessica Persson som fick starta i tredjespåret i finalen efter de fyra kvalheaten.

– Jag hade ingen riktigt bra känsla efter de två första heaten. Det är en väldigt svår bana, väldigt teknisk, berättar Jessica Persson.

I vinstpotten låg två guldbiljetter till NKG-Masters i Karlstad i höst, Sveriges mest prestigefyllda folkracetävling som samlar de bästa förarna från Sverige. En åtråvärd trofé.

Förutom Jessica fanns även Amanda Hedälv från samma klubb med i A-finalens startfält, hon tog sig dit genom att vinna B-finalen.

– Jag låg bra med i starten med sedan hakade växellådan upp sig, det kan bli så ibland. Så jag fick börja om och kom nästan sist in i första böjen, säger Jessica Persson.

Hon valde att köra alternativspåret först och började sedan plocka motståndarna. Till slut låg hon på tredje plats.

– Då gjorde hon ett misstag och jag lyckades ta henne på innerspåret. Sedan tog jag det lugnt, låg bakom ettan. Jag ville inte försöka köra om och riskera min andraplats och guldbiljetten till NGK, säger Jessica Persson som körde en Opel Astra med Saabmotor i helgen. En bil hon blev av med i budgivningen efter tävlingen.

Amanda Hedälv i en Saab slutade på en fin fjärdeplats i A-finalen.

Arrangerande Jämtlands Motorklubb bjöd också på en Superfinal, med de två bästa förarna från respektive klass, senior, veteran och dam. Mer en "kul grej" enligt Jessica Persson, men när hon tog starten väcktes tävlingsinstinkten. Hon höll ledningen rakt igenom och slog grabbarna och Bodil Göransson från JMK, ettan i damklassen.

– Det var riktigt kul. Och jag har nog aldrig fått så mycket applåder som när jag körde i mål då. Det är ju samma förutsättningar för män och kvinnor egentligen, det är bilen och föraren som gör jobbet, säger Jessica Persson.

Annons