Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julia Eriksson blev Härjedalens lucia 2016

– Oj så roligt, spännande och samtidigt lite nervöst.
Det säger Julia Eriksson när hon får veta att hon utsetts till årets lucia av Tidningen Härjedalens läsare.

Annons

julia Eriksson, Härjedalens lucia 2016.

Traditionen med lucia är stark i Härjedalen. Som vanligt har våra läsare röstat flitigt via tidningskuponger, sms och direkt i samband med att kandidaterna visat upp sig på julmarknader och andra tillställningar runt om i landskapet.

Efter en rekordjämn omröstning, där endast ett fåtal röster skilde kandidaterna åt, var det Julia Eriksson som fick äran att bli årets lucia. Julia var förstås riktigt glad när hon fick beskedet och uppvaktades med tårta.

– Jag förstod att det skulle bli jämnt mellan oss men jag hade inte vågat hoppas att det skulle bli jag, säger Julia Eriksson.

Julia tycker att luciakandidaternas turné har varit väldigt rolig och hon ser fram emot fortsättningen när de ska ut och lussa på riktigt.

– Många blir väldigt glada när vi kommer. Det märks att lucia är en tradition som är omtyckt.

– Vi har lärt oss mycket och fått träffa väldigt många människor. Jag tycker också att vi har blivit en bra grupp, vi som är kandidater och de som arbetar med oss har fungerat bra tillsammans, säger Julia Eriksson.

Härjedalens nyvalda Lucia är 16 år och går på fordonsprogrammet på gymnasiet i Sveg.

– Mitt största intresse är bilar, att köra och meka med sådana. Jag har valt transportinriktningen, berättar Julia som siktar på att bli lastbilsförare.

– Det blir spännande och lite nervöst, säger Julia Eriksson.

Julia har även varit framgångsrik som curlingspelare men den karriären har lagts på is.

– Nu spelar jag bara lite ibland, mesta tiden går åt till mitt bilintresse och kompisar, förklarar Julia Eriksson.

Härjedalens lucia arrangeras av Tidningen Härjedalen i samarbete med Mö Finns, en lokal stödförening för cancerdrabbade familjer i Härjedalen.

Kröningen av Julia Eriksson genomförs i Svegs kyrka på tisdag kväll, 13 december. I samband med kröningen kommer även Rö[email protected] att spela.

Lotta Eriksson och Anna Westling från Mö Finns lämnade över blommor och luciakrona, Luciageneralen Gun-Lis Bergman bjöd Julia Eriksson på luciatårta.