Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kläder och välgörenhet på höstvisningen

Modevisningarna i Sveg är alltid en publikmagnet och höstens visning var inget undantag. Över 120 inlösta fick se ungefär lika många plagg och bidrog till att Rädda barnen fick 13 300 kronor.

Annons

Kläder från Saffran, Ada & Arvid och Härjedalens Telemarketing samt glasögon från Sperrings optik visades på måndagskvällen.

– Det känns ännu bättre än förra gången, menade Sara Backlund som driver butiken Saffran i Sveg och Sarah Jonsson som är med från Rädda Barnens sida instämde.

– Det här ger ett bra bidrag till Rädda Barnen!

Maneköngerna erbjöd publiken möjlighet att känna på materialet i kläderna.

Publiken hade hittat till Svegs Församlingshem i god tid och tur var det. Med så mycket publik fick extra stolar plockas fram för att tillgodose alla modeintresserade.

Butikerna Ada & Arvid och Saffran i Sveg har visat sina kläder på dessa visningar i flera år men i år hade de fått tillskott av Härjedalens Telemarketing som visade upp sin kollektion.

Jackor, sjalar, tröjor, byxor och glasögon visades upp. Även en del smycken och skor.

– Det är nog inte alla som vet att vi säljer till privatpersoner så det är kul att få visa upp vad vi säljer, sade Inger Eriksson som med sin kollega Cathrine Norbelius bland annat hittat manekänger på HVB-hemmet Stella.

Även Sperrings optik fanns på plats med över 100 glasögonbågar och solglasögon som valdes noga till varje outfit.

Boende på HVB-hemmet Stella ställde upp som manekänger för Härjedalens Telemarketing.

– Vi märker att folk blir intresserade efteråt så flera nya bågar har vi beställt specifikt för att ha till modevisningen, berättar Marcus Vermelin.

Även kvällens konferencier, den tidigare klädbutiksprofilen Margareta Gladh (Gränganz) var nöjd.

Även en del herrmode var på visning och det satt en och annan man i publiken också.

– Det är jätteroligt att det lever vidare och kommer så mycket folk! Jag tror inte folk förstår att det kan finnas så mycket kläder i så små butiker så det är kul att ställa upp på det här, berättar Margareta som åkt hit från Östersund specifikt för modevisningen.

Församlingshememt var fullt med modeintresserade på måndagskvällen.

Efter visningen ställde alla modeller upp och fick en rejäl applåd tillsammans med varsin blomma.

Annons