Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunanställd misstänks ha betalat försörjningsstöd till sig själv

/
  • En anställd inom socialtjänsten i Härjedalen misstänks ha betalat ut försörjningsstöd till sig själv. En polisanmälan har lämnats in från arbetsgivaren.

En anställd inom socialtjänsten i Härjedalen är misstänkt för att ha betalat ut försörjningsstöd till sig själv. Misstankar finns även om att densamme har betalat en faktura, med kommunens pengar, där denne själv är mottagare. Händelserna är polisanmälda.

Annons

Härjedalens kommun har polisanmält en av sina anställda inom socialtjänsten för brott mot den egna verksamheten.

Det misstänkta brottet uppdagades i samband med en rutinkontroll av utbetalade försörjningsstöd. Då framkom uppgifter som föranledde misstanke att en anställd överfört ekonomiska medel i form av försörjningsstöd till ett privat bankgirokonto registrerat i dennes namn. Även en faktura har betalats till samma konto.

– Vi har inte mer att säga än vad som finns med i anmälan men vad vi kan se initialt så är det inga stora belopp men en utredning ska göras, förklarar Lars-Göran Fredriksson, avdelningschef för individ- och familjeomsorg inom Härjedalens kommun

Socialtjänstens arbetsutskott tog beslut att händelserna skulle polisanmälas för misstanke om brott mot den egna verksamheten.

Annons