Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Kingen njuter av morgonsolens sken

/

Annons

Jag hade en plan när jag vaknade, jag hade lovat min dotter som var hemma att hon skulle få lifta till stan i rätt tid eftersom hon skulle till skolan. Jag hade bara lite smågrejer som skulle fixas så tanken var att jag skulle vara hemma innan lunch.

Dottern påpekade kvällen innan att det var 9.00 som gällde för avfärd.

Jag körde det vanliga morgonracet dvs sönerna ska väckas, det ska fixas frukost, hund ska både äta och pissa.

Tack och lov är det ljusare nu och våren börjar komma igång. När son nr 1 har pallrat sig till skolbussen och son nr 2 levererats till skolan kommer jag hem och inser att hundstackaren måste ju få skita innan hon hänger med i bilen till stan, annars kommer hon att bjuda på sk hundopera innan vi ens har nått Brunflo.

Jag tar en stilla promenad i morgonsolens sken och så här i efterhand visade det sig att detta skulle komma att bli den lugnaste stunden på hela dagen.

Klockan tickar och när jag kommer hem möts jag av en tonårsdotter som strosar runt i köket fortfarande i pyjamas.

Min telefon ringer och det är ett affärsmässigt, viktigt samtal som har med framtiden att göra, jag svarar och ca 35 sekunder in i konversationen drar dottern igång köksmixern för att göra smoothies.

Eftersom frugans proffsmixer kan förvandla gråsten till en mjukaste puré så är det också förenat med en viss hastighet och volym.

Jag får fly ut i hallen för att kunna höra vad motparten säger och förklara att vi inte alls har hantverkare hemma.

När klockan närmar sig 9.30 och min dotter fortfarande går omkring i pyjamas så påpekar jag att nu blir omöjligt att hinna till stan om hon nu ska börja skolan kl.10.00.

Svaret jag får lyder: - Men pappa, jag börjar ju klockan 12.00! Jag måste ju till lägenheten först för att sminka mig!!

Jag suckar som bara tonårsföräldrar kan och 10 minuter senare är vi på väg. Någonstans mellan Ope och Östersund sätter vår dvärgpudel lik förbaskat dra igång sina operaarior och jag förstår att det krävs mera rastning.

När vi kommer fram så springer dottern in i lägenheten och jag springer ut med hunden till närmaste buske.

En timma senare är jag på stan i tron om att jag bara har ett ärende kvar innan jag kan sätta mig i bilen och åka hem.

Dottern ringer då och förklarar att hennes telefon krånglar och att vi måste mötas på Telia om fem minuter.

När Telia en stund senare är avklarad tittar jag på klockan och inser att det är lika bra att äta lunch.

Efter lunchen åker jag ut till Jamtli för att ta några bilder som ska skickas och jag har ett snabbt möte på restaurang Hov. När jag börjar gå mot bilen för att börja hemfärden ringer frugan från jobbet och då visar det sig att hennes telefon också krånglar.

Jag åker till frugans jobb, hämtar telefonen, går in på Telia och drar igång hela proceduren en gång till men nu med fruns telefon.

Klockan tickar och det är såklart lika bra att vänta tills frugan slutar jobbet så hon kan åka med mig hem.

När vi kommer hem möts vi givetvis av ett kök som signalerar kaos, djuptallrikar med fasttorkade flingor, en orgie av smulor på bordet, intorkad smoothie i den hysteriskt dyra proffsmixern, avkastad pyjamas o.s.v.

Jag behöver väl inte nämna vem som fick ta emot det missnöjet från frun i huset och vem kunde ana att den lugnaste stunden på denna dag skulle vara när jag plockade hundskit i morgonsolens sken.

Annons