Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Lucia kommer - i år igen

Sju luciakandidater är på plats, reda att ge sig ut i Härjedalen och sprida lite ljus i mörka november och december. Nytt för i år är att vi ger dem en hel bilaga i Tidningen Härjedalen, just precis den du håller i din hand.
Så läs om dem och mycket annat - väl bekomme!

Annons

Presentation av Tidningen Härjedalens sju luciakandidater hittar du längre fram i den här bilagan. Här finns också information om hur du röstar. Var de dyker upp framöver, på en julmarknad eller ett äldreboende nära dig, kommer du att få läsa om i kommande nummer av TH. Hela programmet är inte spikat än.

Härjedalens lucia är som förra året ett samarbete mellan Tidningen Härjedalen och anhörigföreningen Mö Finns. Mer om föreningen och hur den verkar, samt om människor som på olika sätt engagerar sig, finns här i bilagan. En del av intäkterna från försäljningen av luciaannonser går också direkt till föreningen.

Läs också om Jonas Westfält, en välbekant person för många svegare (och säkert också för många andra härjedalingar). Han kämpar just nu, med huvudet högt, mot cancer. De flesta av oss känner någon som drabbats. Jonas är en av dem, men han vägrar ge upp. Istället försöker han vända det onda till något gott. Ett föredöme.

Här hittar du också reportage, matlagningstips inför julen, lite smått och gott, läsning som vi hoppas du ska tycka om, en bilaga som kan hänga med ett tag helt enkelt.

Idén till den här bilagan föddes för några månader sedan. Som ofta på Tidningen Härjedalen är beslutsvägarna ganska korta. Efter att processat det här en tid så skickar vi nu ut den, tillsammans med ordinarie TH, till alla hushåll i Härjedalen. Det hade inte varit möjligt utan alla er som valt att annonsera i den. Stort tack till er. Stort tack också till alla er som har ställt upp och medverkar på olika sätt.

Liksom förra året är Gun-Lis Bergman vår luciageneral. Hon styr ihop allt det praktiska kring Härjedalens lucia och sköter också bokningar. Utom sång och musik, där är Gunilla Hedin motor och hjälper luciakandidaterna att få till skönsången. Lotta Eriksson och Anna Westling från Mö Finns är också med under hela turnén och stöttar och hjälper tjejerna.

Kom och se och lyssna till dem när du har chansen. Luciakandidaterna gör ett styvt jobb de kommande helgerna. Ett roligt och på många sätt givande uppdrag, ja visst, men också långa resor, långa dagar, många möten och mycket sång. Den trettonde december sker kröningen av Härjedalens lucia, som traditionen bjuder i Svegs kyrka. Välkommen även då!

Annons