Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckat arrangemang med en hemmaseger

/
  • Annelie Eriksson och hennes Nite Flyte gjorde ett starkt distanslopp och hängde av övriga efter ungefär halva loppet.
  • Ryttarna i den långa klassen höll ett högt tempo tävlingen igenom.

Härjedalsritten blev lyckad i dubbel bemärkelse för Svegs Ryttarförening, dels för att arrangemanget fick mycket beröm och dels för att Sara Jonasson vann mellandistansen med Linn Fame.

Annons

Härjedalsritten har blivit en populär tävling bland distansryttarna i Sverige. På startlinjen i den långa klassen, 85 kilometer, stod flera med landslagsmeriter. Allra snabbast var som väntat Annelie Eriksson från Dalarnas Distansryttarförening, hon tog sig genom skog och mark på ett effektivt sätt och dessutom vann hennes häst, Nite Flyte, pris för att vara i bäst kondition vid veterinärbesiktningen.

Annelie hade sällskap av hela klungan efter halva loppet då den första veterinärbesiktningen skulle göras, där red hon i princip direkt in och skaffade sig då en liten lucka till övriga och den höll hon in i mål.

I 50 kilometersklassen blev det hemmaseger för Sara Jonasson som höll ett jämnt och bra tempo. Ytterligare en Svegsryttare, Nina Stener på Silver Caladora, gjorde bra ifrån sig då hon blev godkänd i sitt första lopp under en så kallad clear round på 40 kilometer.

– Det är mycket jobb men allt beröm vi fått gör att det är värt mödan. Jag tror säkert att det blir en Härjedalsritt även 2017, säger Helen Moberg för arrangörsstaben.

Största upplevelsen under dagen tillföll kanske ett par av de tävlande från Stockholmstrakten.

– De mötte en björn på vägen utanför Ytterberg. På långt håll så tänkte de först att det kom en häst utan ryttare mot dem men när de kom närmare såg de att det var en björn. Nu vek den av in i skogen i ganska god tid, berättar Helen Moberg.

Annons