Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många såg Härjedalstrampen

/

Motionsloppet Härjedalstrampen genomfördes för fjärde året i måndags. Nytt för i år var att cykelloppet arrangerades på nationaldagen vilket gav större publik.

Annons

Publikt blev Härjedalstrampen riktigt lyckad. Deltagarantalet, 85 stycken, var heller inte fy skam men arrangerande Svegs IK cykel hade hoppats på mer.

– Vi hade hoppats på 150 deltagare men det kanske kommer nästa år. Det var i alla fall bra för publiken att vi hade starten vid Gammelgården och det kan ju ge ett större intresse nästa år, säger Håkan Degselius.

Deltagarna var spridda i alla åldrar och cykelmodeller av alla slag fanns. Vad TH kunde höra så var Jana Solstens damcykel av äldre modell den som skramlade mest. Om det inverkade på fru Fortuna vid utlottningen av en mountainbike är svårt att säga men den vinsten föll i alla fall på henne.

Ett varierande distansutbud fanns, 11 kilometer, 27 kilometer och 85 kilometer. Först i mål bland de startande på den långa distansen var Lars Proos.

Cykelsporten är på frammarsch i Sveg och nästa evenemang för klubben är ett MTB-lopp som avgörs 13 juli.

– Då hoppas vi på fler deltagare. Ibland har det kommit 50 ungdomar på våra träningar och om de tar med sig en förälder var till start så passerar vi 100 direkt, säger en förhoppningsfull Håkan Degselius.

Annons