Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monsterdodgen tillbaka i Sveg

Det blev publiksuccé på Elmia i påsk. Nu är Johan Erikssons Dodge Charger RTR tillbaka på Svegs Bil och Plåt för ytterligare handpåläggning.

Annons

Leif Pålsson, Jörgen Persson och Lasse Danielsson har inga fritidsproblem. Nu är den candyröda hästkraftstinna Monster-Dodgen tillbaka på Svegs Bil och Plåt igen.

Förra veckan stod den ute och glänste i solen. Nu har den fått komma in i verkstan och står tillsammans med en annan amerikanare och väcker habegär. Amerikanska muskelbilar har en speciell plats i mångas hjärtan.

Jörgen Persson, ägare till Svegs Bil och Plåt berättar att bilen är halvklar. Instrumentbräda, bromsar, bränslesystem och luftfjädringstanken skall byggas i ordning.

– Det är ett jättefint skal, men det återstår flera månaders jobb, säger han. Sen får man se till så att allt fungerar också.

Lasse Danielsson håller på med motorhuven. Den behöver modifieras, då motordelarna tagit i. Det behövs lite mera mellanrum.

Innan bilen lämnar Sveg igen återstår mycket arbete, främst med plåtmodifieringar. Motorrenovering och inredning kommer att göras på ett annat ställe än i Sveg.

Leif Pålsson visar skärmkanterna, där hans fingrar inte ens går in mellan däcket och skärmkanten.

– Vi har fått mycket beröm för arbetet, säger han och stryker stolt längs kanten.

Leif Pålsson visar hur fint mellanrum det är mellan däck och skärmkant på Dodgen. Däcken bak har dimensionen 405/25/24.

Annons