Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte på tisdag om arbetsmiljön på kommunkansliet

/
  • – Jag kan tycka att det är märkligt att komma med denna framställan mitt i processen med att ta fram handlingsplaner utifrån resultaten i medarbetarenkäten. Vi sätter oss med facken på tisdag för att höra vad de upplever och vad vi kan göra åt det, säger Gunnel Gyllander, kommunchef i Härjedalens kommun.

Härjedalens kommun träffar skyddsombudet på tisdag för att försöka lösa de arbetsmiljöproblem inom kommunkansliet som skyddsombudet har beskrivit i ett brev till kommunledningen i en så kallad 6:6a-anmälan.

Annons

Det är skyddsombudet, som med stöd av facken Kommunal och Vision, i ett brev till kommunen kräver snabba och långtgående åtgärder för att komma tillrätta med en arbetsmiljö som är "väldigt dålig". Arbetsgivaren har, enligt brevet, länge haft kännedom om förhållandena utan att göra något åt det. Det handlar om arbetsmiljön vid kansliet i kommun, en arbetsplats med dåliga siffror när det gäller kränkningar, mobbning, våld och hot från chefen eller arbetskamrater.

Personalchefen har kallat till överläggning på tisdag, en dag senare än skyddsombudet har begärt svar.

– Jag kan tycka att det är märkligt att komma med denna framställan mitt i processen med att ta fram handlingsplaner utifrån resultaten i medarbetarenkäten. Vi sätter oss med facken på tisdag för att höra vad de upplever och vad vi kan göra åt det. Vi har ingen möjlighet att ha det här mötet tidigare. Det är bättre att alla kan delta, säger kommunchefen Gunnel Gyllander.

En dags försening är inga problem, meddelar skyddsombudet.

Annons