Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket beröm till brukshundklubben

I helgen har Östra Härjedalens brukshundklubb hållit sin årliga utställning. 120 hundar ställdes ut och klubben fick mycket beröm för sitt arrangemang.

Annons

Under lördagen var det full fart vid brukshundklubbens anläggning. Den årliga utställningen hade lockat 120 tävlande och det gavs mycket beröm till arrangemanget.

Allra gladast var Hanna Eriksson från Söderhamn som tog hem priset Best in show med sin tvååriga rotweiler Sallybergs Walter.

– Jag är så glad, det här måste firas lite ikväll, sa Hanna som var väldigt nöjd.

Waltertog också sitt tredje certifikat och blev därmed även svensk utställningschampion vilket smäller högt i brukshundkretsar.

– Det har varit en fantastisk dag, allting har flutit på väldigt smidigt och arrangörerna har fixat en mycket trevlig utställning, berömde Hanna Eriksson som under söndagen tävlade i Ljusdal, där sopade Walter också rent på prisbordet.

Hanna Eriksson och Sallybergs Walter fick ta emot Best in show-rosetten från domaren Frank Christiansen.

Av de 120 tävlande hundarna återfanns 70 i brukshundklasserna och det var hög kvalitet på utställningen. Domare i brukshundklasserna var norrmannen Frank Christiansen och i övriga klasser Kristina Stenhols från Dalarna.

– Vi är väldigt nöjda med utställningen, alla har gjort ett jättejobb, säger Elisabeth Einebrant som räknar med att ett 20-tal klubbmedlemmar har hjälpt till med arrangemanget

Förutom de arrangörsmässiga framgångarna så fanns även en del härjedalingar med högt upp i resultatlistorna.

Cecilia Stenvall Bäckelin tog med Elligårdens Viska hand om Best in show-priset i den officiella veteranklassen. I den inofficiella utställningen för icke brukshundar blev det ett tredjepris i BIS för Gunilla Hallgren med Risangårdens Moltas och ett fjärdepris för Irene Kristofersson och Unixus Brilliant Disguise.

I inofficiella juniorklassen kom Marie Wilhelmsson och Bus Trollets Midnight Attraction tvåa och på fjärdeplats återfanns Emma Backén med Unixus Demi Moore. I den inofficiella valpklassen vann Susanne Nygren med Nemaz Problemaz Black Swan. Tvåa i samma klass blev Agneta Kojan och Calmigos Nasstie. Fjärdeplatsen där togs av Monica Svärd med Sagovindens Sirius Black.

Annons