Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket folk på Storöns nyöppning i lördags

/
  • Hundratals besökare tog sig ner till Storön och stödgalan för folkparkens fortsatta verksamhet. Här är det Willie Lees som spelar, med Thomas Pedersen vid trumsetet.
  • Teveprofilen Erik Ekstrand ställde upp ideellt och berättade bland annat om när han plankade ut?! från Storön efter att ha simmat över Ljusnan för att komma in.
  • Några av alla de som jobbade under kvällen. Alla artister ställde också upp ideellt.
  • Fortfarande sent på kvällen, vid halvtolvtiden, var det många som ville in på folkparksområdet.
  • Bengt Proos med band körde rock´n roll på svenska.
  • Kassakö mitt i natten.

Stödgalan för Storön på lördagskvällen, då folkparken nyöppnade efter en omfattande renovering (som fortfarande pågår) och med en ny styrelse vid rodret blev en välbesökt tillställning. Närmare 600 personer löste in sig.

Annons

Fortfarande långt in på natten var det många som ville betala in sig på området. Flera band spelade och tevekändisen Erik Ekstrand från Sveg höll låda på scen.

– Det blev succé får man nog säga. Helt klart över förväntan, säger Thomas Pedersen, en av de drivande i föreningen som tagit över driften av Storön.

Det såg länge dystert ut på väderfronten med gråtunga moln över Sveg och ett ihållande regn. Men framåt eftermiddagen tog regnet slut och det var nästan så att det klarnade upp. Redan vid niotiden på kvällen var det mycket folk på Storön och publiken fortsatte strömma till. 580 personer löste in sig.

Hur stor vinsten blev är inte riktigt klart, alla artister och andra som arbetade ställde upp ideellt men det blir ändå kostnader för bland annat ett inhyrt kassasystem.

– Men helt klart blir det ju ett överskott, säger Thomas Pedersen.

Vad ska pengarna användas till?

– Det går tillbaka in i folkparken. Det blir en grundplåt till den fortsatta verksamheten, fortsatt renovering och upprustning och kanske också en pott till framtida bokningar av artister.

Närmast ligger renovering av serveringen där bland annat ett nytt innertak ska upp. Sedan ska golvet bytas i puben, serveringen och dansbanan.

– Även där är det många som ställer upp och hjälper till, hantverkare och andra.

Nu planeras för ett antal after work kvällar på onsdagar under sommaren och en avslutande dans i slutet av augusti.

– Det verkar ju som att folk hade trevligt i lördags. Vi fick många glada tillrop och då känner man ju att allt arbete man lagt ner är värt det, säger Thomas Pedersen.

Annons