Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nobelmiddag på Senioren

De boende på Senioren i Sveg bjöds under fredagen på en fin trerättersluch till ära av helgens Nobelmiddag.
– Det är roligt att duka fint och bjuda på god mat. Det är ett initiativ som gäller alla äldreboenden och skolor, berättar tillförordnade enhetschefen för Senioren, Ann Kellgren.

Annons

Fredagens lunch var mycket populär bland de boende på Senioren. Till förrätt bjöds det på en snitt med gubbröra, därefter blev det älggryta med kantareller till huvudrätt och efteråt serverades glass med hjortronsylt.

– Vi hade underhållning till förrätten, då kom Roland Sawgårdh och spelade gamla fina låtar, det var mycket uppskattat och en bra start på luchen, säger Ann Kellgren som var väldigt nöjd när hon kunde se att tillställningen var uppskattad.

– Alla har varit väldigt lugna och mått bra. Det brukar vara lite stressat här på luncherna annars, många vill äta ganska snabbt och sedan gå tillbaka till sina lägenheter men idag har alla suttit kvar och njutit, berättar Kellgren.

Den riktiga Nobelmiddagen hålls ju på lördag men för äldreboenden är det lättare att organisera en trerätterslunch under en vardag.

– Det är så enkelt att vi har mer personal i tjänst då, säger Ann Kellgren.

Det dukades upp en trerätters Nobellunch för de boende på Senioren i Sveg i fredags. Huvudrätten älggryta var favoriten enligt de flesta.

Annons