Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu åtgärdas raset på E45 i Sveg

I lördags rasade delar av vägbanan på E45 strax utanför Sveg. Nu har reparationsarbetet påbörjats.

Annons

Rasmassorna har torkat efter det ihärdiga regnandet som bidrog till att delar av vägbanan rasade i lördags. En lyktstolpe ligger nere i slänten tillsammans med några mindre träd som följde med sandmassorna. Peab Sveg har jobbet meddelar Pelle Woxlin som kör grävmaskin och gräver upp massorna som rasat ned och fyller igen slänten. När han är klar skall hålet på ovansidan fyllas igen.

– Det rasar inget när bilar passerar, så det är nog ingen fara. Tur att massorna har legat och torkat, annars skulle det inte gå att fylla igen, säger han.

TH har varit i kontakt med Trafikverket, som berättar vilka åtgärder som kommer att vidtas.

Idag återställer en grävare slänten. Imorgon ska en nedrasad elstolpe åtgärdas. På torsdag ska enligt Trafikverket det mesta vara åtgärdat och klart.

Vägräcket hänger i luften där raset i Sveg på E45 inträffade och asfalten har spruckit och fallit ned.

Pelle Woxlin tar hand om massorna som rasade vid E45 i Sveg i helgen. Nere i slänten ligger en lyktstolpe som rasade ner tillsmmans med små träd.

– Det är tur att ingen blev skadad. Ibland kan asfalten ligga kvar fast marken rasat under, säger Pelle Woxlin som kör grävmaskinen och återställer vägslänten där raset inträffade i lördags vid E45 ovanför broarna i Sveg.

Annons