Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har TH fler än 6000 följare på Facebook - "Bra sätt att få nyheter på"

Tidningen Härjedalen nådde en slags milstolpe natten mot torsdagen, då TH passerade 6 000 följare på det sociala mediet Facebook.
– Många använder Facebook och det är ett bra sätt att läsa tidningens nyheter på, säger Shadya Alasad, praoelev på tidningen under veckan.

Annons

Mycket tack vare praoeleverna Shadya Alasad och Merhaba Netabay nådde Tidningen Härjedalen 6 000 följare på Facebook. En av deras uppgifter under sin praktikvecka har varit att få fler att gilla TH på det sociala mediet.

Praoeleverna Merhaba Netabay och Shadya Alasa hjälpte TH att nå en milstolpe - 6000 följare på Facebook.

– Vi har pratat med våra kamrater och sagt åt dem att gilla TH, säger Merhaba Netabay.

Och kampanjen har nått resultat. I början av veckan fattades det drygt 50 följare för att nå upp till 6 000 - i skrivande stund har TH passerat 6 000, med råge.

– Väldigt roligt. Det visar att vi gör något som många vill ta del av och tycker är viktigt, säger Mikael Andersson, reporter och redaktionschef på tidningen.

Här hittar du TH:s Facebook - följ oss du också!

Tidningen Härjedalens webb når nu drygt 10 000 unika webbläsare i veckan. Det är en siffra som hållit i sig de senaste månaderna och gör TH till det största lokala nyhetsmediet på webben i Härjedalen, räknat på unika besök.

Papperstidningen hade förra året en upplaga på 5 400 exemplar, vilket är en minskning med 200 ex jämfört med 2014.

– Det är ett förhållandevis litet tapp jämfört med många andra papperstidningar. TH är fortfarande, trots ny konkurrens, utan jämförelse den största lokala nyhetstidningen i Härjedalen. Och den största lokala nyhetssajten i Härjedalen. Vi märker att tidningen står fortsatt stark både här och bland härjedalingar i exil, inte minst på den respons vi får från våra läsare. Fortsätt med det, vi tar gärna feedback om både sådant som upplevs som bra och mindre bra, säger Mikael Andersson.

Medarbetarna på TH tog också chansen att lära sig mer om andra sociala medier, som Snapchat och Instagram, av veckans praktikanter, Shadya Alasad och Merhaba Netanay. De går båda i nian på Södra skolan i Sveg och som tack för hjälpen att "ragga" följare till TH:s Facebook blev det naturligtvis tårta.

– Det är de väl värda. Och tack till alla som läser och följer oss på olika sätt. Utan våra läsare och annonsörer skulle det vara svårt att göra Tidningen Härjedalen, säger Mikael Andersson.

Fira med tårta!

Annons