Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny hyresgäst i Folkets hus i Sveg

Folkets hus har fått en ny hyresgäst. Det är utbildningsföretaget ABC-kraften som hyrt lokal där i ett halvår framåt för att validera utbildningar från andra länder. Det är flyktingar som har fått uppehållstillstånd och en kommunplacering som ska få sina erfarenheter och utbildningar översatta till svenska förhållanden.

Annons

– Det är ett centralt upphandlat avtal vi använder. Företaget ska gör en kompetenskartläggning och översätta utbildning och erfarenheter till svenska förhållanden och värdera hur de står sig här på den svenska arbetsmarknaden, säger Eva Bäck, chef för Arbetsförmedlingen i Härjedalen och Berg.

Företaget ska också göra en värdering och rekommendera vilka eventuella kompletteringar som behövs för att matcha den svenska arbetsmarknaden.

– Fortsätter behov fortsätter vi att avropa de här tjänsterna framöver, säger Eva Bäck.

När det gäller vad resten av Folkets hus ska användas till framöver är kommunen förtegen.

– Vi håller på att se över vad vi ska göra med restaurangen och vad hela Folkets hus ska bli i framtiden. Arbetet pågrår, det är det enda jag vill säga, säger Lars-Gunnar Nordlander, kommunstyrelsens vice ordförande.

När det gäller biografen håller kommunen på att skriva avtal med Våra gårdar för att köra bio i kommunal regi tills vidare.

Läs mer om Folkets hus-konkursen.

Läs mer om bio på Folkan i Sveg.

Annons