Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt försök: Engelsk organist från Röros spelar i Svegs kyrka

Härjedalen får fint musikbesök på lördag, när Stephen Hicks, organist i Röros kyrka, ger konsert i Svegs kyrka. Kyrkomusikern har spelat i kyrkor, konserthallar och katedraler världen över, bland annat i Notre Dame i Paris.
Senast han var bokad för spelning drabbades han av sjukdom.

Annons

Finbesök i Svegs kyrka på lördag då det bjuds på himmelska orgeltoner.

Det är "en mycket skicklig och välmeriterad organist" som spelar i Svegs kyrka på lördag, enligt Bengt Isaksson, organist i Svegsbygdens församling, Härjedalens pastorat.

Stephen Hicks kommer ursprungligen från England men är sedan flera år tillbaka verksam som organist i Röros kyrka. Han debuterade redan som 15-åring som solist i Schumanns pianokonsert med The English Chamber Orchestra under ledning av Benjamin Britten.

Som 17-åring framträdde han som yngsta organist någonsin vid promenadkonserterna i Albert Hall och därefter inbjöds han att kostnadsfritt studera i Paris i fyra år.

Som etablerad konsertorganist har Hicks spelat i ett flertal europeiska länder samt även i USA. Han har gett konserter i flera av världens största katedraler, kyrkor och konserthallar och spelat på festivaler i bland annat London, Paris och Bryssel. Redan som student fick han ge konsert i Notre Dame i Paris.

Annons