Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort i årets första Härjedalsderby

/

Det blev 1-1 när Lillhärdal tog emot Hede på Solberga i fotbollens division 4. Ett rättvist resultat där Lillhärdal hade övertaget i första halvlek, och Hede i den andra.

Annons

Lillhärdal öppnade starkt och pressade tillbaka Hede. Först målet kom bara åtta minuter in i matchen, då Lillhärdals Dennis Persson fångade upp en retur på ett stolpskott och satte den stenhårt bakom Andreas Ekberg i Hedemålet.

– De första 30 minuterna var nog de bästa vi presterat hittills under säsongen, säger Anders Roos, tränare i Lillhärdal efter matchen.

Lillhärdal spelade enkelt, rullade boll och Hedespelarna fick jaga och hade svårt att skapa något eget spel.

– De har ju flera riktigt bollskickliga spelare, det vet vi. Kanske hade vi lite för stor respekt och borde ha gått på dem lite hårdare, säger Stefan Persson, tränare i Hede.

Derbyt bjöd på bitvis ganska tufft spel där de flesta frisparkarna blåstes mot Hede vilket gav en hel del protester från de rödklädda spelarna. Det fysiska spelet tog ut sin rätt på Lillhärdals spelare, bland annat fick utmärkta Dennis Persson gå av efter 30 minuter med en känning i låret.

Mot slutet av första halvlek tappade också Lillhärdal lite av initiativet och i andra halvlek tog Hede över. Bortalaget gick runt på fler spelare och det kändes som att orken tröt litegrann hos Lillhärdal.

Pressen resulterade i en straff, efter att Hedes egensinniga och ständigt farliga forward Hazem Alhusain fälldes under ett anfall. Hemmalagets målvakt Emil Dahlsten räddade Lars Nilsson straffspark, men Lillhärdal lyckades inte rensa returen och Hedes Jimmy Halvarsson fick på en riktig rökare som träffade först den ena stolpen, sedan den andra och så i mål. 1-1 efter cirka 20 minuter spelat av andra halvlek.

Emil Dahlsten fick sedan göra fler riktigt kvalificerade insatser, bland annat en där han slängde sig bakåt och på något märkligt sätt lyckades få handen på en i det närmaste omöjlig boll, en nick från Hazem Alhusain.

– Den var otäck, säger Stefan Persson om räddningen.

Mycket tack vare Emil Dahlsten höll sig Lillhärdal kvar i matchen. Hemmalaget hade några fina anfall även i andra, men Hede dominerade klart i andra halvlek.

– Så som matchen utvecklade sig får vi vara glada att vi fick med oss en poäng, säger Anders Roos, som ville lyfta fram det positiva, att Lillhärdal tagit sin första poäng för säsongen i sin första hemmamatch.

Totalt sett kändes resultatet rättvist, det var båda tränarna överens om. Och säkert fler i den 261! personer stora publiken som kommit till Solberga IP för Härjedalsderbyt på fredagskvällen.

Annons