Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pastoral odyssé genom Finnmarken nådde Sveg lagom till lunch

/
  • Kåre Olsson, Birgit Olsson, Bengt Dufva, Jonas Blomberg och Anders Stenberg besökte Sveg under några timmar på lördagen.
  • – Inlandsbanan AB har med mycket knappa medel på ett skickligt sätt skött sitt uppdrag. Banan är i bättre skick än någonsin, säger Kåre Olsson, innan han hoppar ombord och ger rälsbussarna klartecken att åka söderut mot Mora.
  • Rälsbuss Y8 är ljuv musik för tågentusiaster. Den lite lyxigare Y8:an tillverkades av ASJ, Aktiebolaget svenska järnvägsverkstäderna, för att köra på de oelektrifierade järnvägssträckorna.
  • Avgångssignaleraren Kåre Olsson och konduktören Jonas Blomberg besökte Sveg under lördagen med Orsa jernvägsförening.
  • Konduktören Martin Stenberg tillsammans med några av de sjuttiofem resenärerna som kom till Sveg med rälsbuss.

Orsa jernvägsförening besökte under lördagen Sveg med ett ekipage äldre rälsbussar. De sjuttiofem passagerarna passade på att luncha och shoppa i Sveg innan de reste tillbaka till Mora.

Annons

Orsa jernvägsförening styrde i lördags två gamla rälsbussar mot Sveg. Med på den nostalgiska resan fanns 75 passagerare. Under stoppet i Sveg passade de på att äta lunch och shoppa i det varma och soliga vädret.

– Det mesta var tyvärr stängt men jag hittade en öppen affär som hade tunnbröd och te, säger Birgit Olsson.

Ombord på tåget tjänstgjorde två konduktörer, en förare och en avgångssignalerare.

– Att åka tåg är ett rofyllt sätt att resa – och det klassiska sättet att resa. Det ger ett avbräck i den stressiga vardagen. Den här resan har varit en pastoral odyssé genom Finnmarken, säger konduktören Jonas Blomberg.

Annons