Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revisorskritik mot utredningar kring Folkets Hus

/

Osäkerheten kring hur Folkets Hus i Sveg ska drivas och vilken verksamhet som ska finnas däri kostar skattebetalarna pengar. Detta kritiseras av kommunrevisorerna.

Annons

Folke Bäck, ordförande i kommunrevisionen, berättar att de har sett över vad som hänt med Folkets Hus i Sveg under åren 2011 till 2015.

– Det har varit mycket utredningar kring vilken verksamhet som ska vara där. När sedan Folkets Hus-föreningen gick i konkurs tvingades ju kommunen att ta över driften och det pågår en utredning även nu. Totalt har dessa kostat 950 000 kronor, berättar Folke Bäck.

Utöver utredningarna har det runnit iväg en del andra pengar också. Enligt Bäck var kostnaden 2015 2,7 miljoner kronor totalt och för 2016 budgeteras en kostnad på 2,2 miljoner kronor.

– Sen har ju kommunen en del andra liknande kostnader. Fjällmuseet har ett budgeterat bidrag på 1,8 miljoner kronor för 2016, berättar Bäck.

Revisorerna konstaterar att det inte fanns något val annat än att ta över driften av Folkets Hus 2015 men vill nu se beslut.

– Det pågår en utredning med det finns inget förslag. Vi ifrågasätter om de 950 000 kunnat användas bättre för man har inte fått ut mycket i proportion till satsade pengar. Vår rekommendation är nu att ansvarsfrågan tydliggörs och att man kommer till ett avslut med utredandet, säger Folke Bäck.

Annons